Tweet This
Back to All Events

Cirkus Cirkör «Limits» - Bølgen Kulturhus Larvik

Enestående sirkuspoesi

Det er en grunn til at Cirkus Cirkör har en trofast skare norske fans: de gir deg en fenomenal blanding av dans, akrobatikk og musikk. Men like viktig er deres ønske om alltid å berøre tilskueren. Disse artistene vil mer enn bare å underholde. Denne gang kommenterer de den pågående flyktningekrisen med et scenisk bildespråk som er vakkert, sterkt og nært. Og med en helt egen nerve i musikkutrykket er «Limits» en av vårens storsatsninger på Bølgen.

«Limits» hadde urpremiere tidligere i år, og får sine første ordinære visninger i Norge vinteren 2017. Avisa Expressen er blant dem som har latt seg begeistre:
- Metaforene regner over poetisk, rikt, alvorlig men underholdende nysirkus. Migrasjonens fakta og en humanistisk holdning er selve linen for de fantastiske kunstnerne (Margareta Sörenson i Expressen.se mars 2016).

Et av kjennetegnene for nysirkus at akrobatene ikke er sikret. Motets kraft utfordrer tyngdekraften når mennesker spinner gjennom luften før de lander på tynne planker, eller trygt i hendene til sine medakrobater. «Trots att jag tränar varje dag så skulle jag säga att det fysiska bara är tjugo procent. Åttio procent handlar om att jobba med det mentala ... alla hjärnspöken, rädslan, osäkerheten, kontrollbehovet ...» Saara Ahola. Slik sett handler forestillingen om styrke, presisjon og smidighet, men også om tillit og samhold:
«I vår parakrobatik är jag flygaren, när jag är i luften måste jag kämpa mot kroppens vilja att hitta balansen. Jag måste låta Peter vara min balans, annars faller vi båda. Min största utmaning är att helt släppa kontrollen och lita på Peter» Saara.

På klassisk Cirkus Cirkör-maner snus perspektivet underveis. Langs den slakke linen denne gang passerer tematisk en verden av flukt, migrasjon og nye grenser - samtidig som artistenes og gruppens personlige grenser også utfordre og setter tema.

Saara Ahola akrobatikk og luftakrobatikk
Anton Graaf akrobatikk og springbrett
Einar Kling-Odencrants akrobatikk og springbrett
Manda Rydman luftakrobatikk og kautschuk
Peter Åberg akrobatikk og sjonglering
Samuel Andersson/Thea Åslund musikere
Qutaiba Aldahwa, Javid Heidari fortellerstemmer
Tilde Björfors regi og idé
Foto: Mattias Edwall / Mats Bäcker

Forestillingen passer for barn fra 10 år og oppover. 

Anbefales hvis du liker: nysirkus, scenekunst, dans