Tweet This
Back to All Events

Opera på kino: La Traviata - Bølgen Kulturhus Larvik

«La Traviata» er en av de mest kjente, mest spilte og godt likte operaer fra Giuseppe Verdi. Teken er skrevet av Francesco Maria Piave og bygger på romanen «Kameliadamen» av Alexandre Dumas. Handlingen finner sted i Paris omkring 1850. En pariserkurtisane (Violetta Valéry) og en ung mann fra provinsen (Alfredo Germont) finner lykken sammen. De oppdager at det finnes mer enn bare selskapslivets gleder og flykter fra Paris ut på landet. Etter flere intriger og hendelser reiser Violetta tilbake til Paris og lever tilsynelatende sitt gamle liv som kurtisane. Men så overlever hun ikke tuberkulosen som hun har fått.

Skrevet av Giuseppe Verdi
Dirigent: Nicola Luisotti
Violetta Valéry: Sonya Yoncheva
Alfredo Germont: Michael Fabiano
Giorgio Germont: Thomas Hampson