Tweet This
Back to All Events

Barnebølgen: Løkki - Bølgen Kulturhus Larvik

Løkki er bluegrassgruppa som fikk alt i fanget, i bakvendt rekkefølge.

De ble håndplukket i 2010 for å spille inn musikk til suksessfilmen «Sykt Lykkelig». Innspillingen bragte dem til filmpremiere med champagne, kjole og hvitt og glamour. De fikk Amandaprisnominasjon for beste musikk og opptrådte på den TV-sendte prisutdelingen. Filmen ble distribuert over hele verden og vant hovedprisen på Sundancefestivalen. Det tikker fortsatt inn fanmail til gruppa, fra begeistrede publikummere over hele verden, fra Tennessee til Tasmania.

Fra det store lerretet gikk veien videre til skolekonserter for Rikskonsertene. Gruppa har spilt seg gjennom 4000 klasserom, i Rogaland, Oppland, Møre og Romsdal, Vestfold, og skal neste år framføre sitt glade bluegrass-budskap i Oslo, Akershus og Midt-Troms. Som om ikke alt dette var nok ble det også en tur til Sri Lanka for å spille konserter og lære Sri Lankiske skolebarn flerstemt bluegrass-sang. Løkki har også spilt barnekonserter på Norsk Countrytreff i Breim, på Blårollinger/Parkteateret i Oslo, i Stavanger Konserthus - for å nevne noe.

Nå, fem år etter oppstarten og etter år med samspill og turnering, har gruppa igjen vært i studio og spilt inn sitt første fulle album. Det er et familiealbum på norsk med en blanding av egne låter og norske oversettelser av amerikanske klassikere. Med en forkjærlighet for god gammeldags harmonisang synger og spiller Løkki bluegrass, western swing, old-time og southern gospel på norsk. De akkompagnerer seg selv med gitar, bassjo, banjo og diverse skrammel, og synger om kjærlighet og tap, om frukthøsting og rockekyr, og det er disse sangene Løkki tar utgangspunkt i når de spiller en tullete, koselig og alvorlig rural konsert for hele familien.

Løkki er
Hans Martin Austestad - Sang, gitar, banjo, banjuke, bass, bassjo, kornett, baryton, bassmunnspill, perkusjon, wurlitzer Nils Christian Fossdal - Sang, mbliabbing, klarinett, perkusjon Mattis Myrland - Sang, trompet, wurlitzer, synth, perkusjon Håkon Rasmussen - Sang, bassjo