Tweet This
Back to All Events

KNMM Swinging Christmas - Bølgen Kulturhus Larvik

Marinemusikken - Swinging Christmas

  Marinemusikkens storband spiller julen inn med et fyrverkeri av en konsert som garantert vil få det til å svinge i salen. Solister er musikalstjernen Heidi Ruud Ellingsen og Ole Børud. Kveldens orkesterleder er Lars Erik Gudim. Dette blir en musikalsk helaften som vil få deg til å gå smilende og nynnende ut av konsertsalen etter showet med den gode førjulsstemningen i hjerterota.   Heidi Ruud Ellingsen er i vinden som aldri før etter å ha hatt en av hovedrollene i oppsetningen av musikalen «Mary Poppins», som høstet strålende kritikker og gikk for fulle hus på Folketeateret i Oslo høsten 2015. Ellingsen ble for alvor kjent for et stort publikum da hun vant NRKs storsatsing Drømmerollen i 2007, noe som førte til at hun fikk spille mot Kåre Conradi i musikaloppsetningen av Singing in the rain på Oslo Nye i 2008. Deretter beveget hun seg elegant over til neste drømmerolle da hun fikk den kvinnelige hovedrollen som Sol i storsatsningen Sol av Isfolket. Heidi Ruud Ellingsen har også medvirket i konserter med Sandvika Storband og Sandefjord Storband. Hun har hatt en av de norske stemmene i animasjonsfilmen Istid 4: Kontinenter på avveie, og i 2012 og 2013 spilte hun en av hovedrollene i TV-serien Hjem på NRK1. Hun har også hatt hovedrollen som Unn den Fagre i den årlige vikingmusikalen Herøyspelet Kongens Ring sammen med blant andre Nils Ole Oftebro og Anette Hoff. Ruud-Ellingsen er opprinnelig fra Narvik, men er nå bosatt i Oslo.   Ole Arnold Børud er en norsk låtskriver, sanger og musiker. Han er sønn av Arnold Børud og var i barne- og ungdomsårene en populær og bereist barne- og familieartist med familiegruppene Børudgjengen og Arnold B. Family. På 90-tallet var Børud medlem av metal-bandene Schaliach og Extol. Han var med på flere plateinnspillinger og turneer med sistnevnte før han i 2004 la metalmusikken på hylla for å søke tilbake til sine musikalske røtter i soul- og funkpreget pop. I 2008 slapp han soloalbumet Shakin' the Ground på eget selskap, et album som også ble lansert i Japan hvor Børud har et dedikert publikum. Oppfølgeren Keep Movin´ kom i 2011, og høsten 2015 slapp han sin foreløpig siste plate Stepping Up. I tillegg til karrieren som soloartist har Børud deltatt som vokalist, korist og gitarist på en mengde plater og i flere TV-programmer. Han har også turnert med en rekke andre artister, blant annet Oslo Gospel Choir.   Kongelige Norske Marines Musikkorps, Marinemusikken på folkemunne, er ett av fem profesjonelle militærkorps i Norge.  Korpset er Vestfolds eneste profesjonelle orkester og er et unikt og populært ensemble. Med sine 29 musikere spiller korpset konserter i både inn- og utland. Marinemusikken har 130-150 spilleoppdrag årlig og har fra sin base i Horten reist på turnéer og konsertoppdrag til blant annet Frankrike, Russland, Kina og Spania. Korpset har også vært i Afghanistan to ganger og spilt for norske og utenlandske tropper. Marinemusikken fikk i 2003 Spellemannprisen for sitt samarbeid med Erik Bye for CD-utgivelsen I Dur og Brott og har jobbet med de fleste av Norges største artister. Marinemusikken er langt mer enn et tradisjonelt korps. Disse musikerne spiller det meste, fra storband og klassisk, via pop, rock og jazz til kammermusikk. Uansett hva dette orkesteret foretar seg innehar Marinemusikken en formidlingsevne og en musikalitet få andre forunt.   Anbefales hvis du liker: storband, solist og orkester  Arrangør: Bølgen Kulturhus & KNMM