Tilbake til alle arrangementer

Mat i vikingtid - Midgard historisk senter

I dette foredraget får du høre om hva slags råvarer man hadde, både lokale og importerte varer, tilgjengelighet, sesong og region, rik og fattig, hverdag og fest.Kari Helland 2

Skal vi lage historisk mat, holder det ikke å bruke riktige råvarer om tilberedning og sammensetning er uhistorisk – da lager vi jo bare moderne mat med jernalderingredienser! Vi må legge fra oss våre nåtidige forventninger og idéer om mat og måltider. Vi må gjenoppdage et kjøkken og en matkultur vi har glemt.

Utfra det vi vet og anser som sannsynlig om tilberednings metoder, utstyr og redskaper sammen med hvilke ingredienser som var tilgjengelige kan vi gjennom eksperimentering komme nærmere historiske retter og smaker.

Kari Marie Helland har jobbet med historisk mat siden 2005, og jobber for tiden med mat og matformidling på Midgard Historisk Senter og Herskapelig A/S.

Obs! Begrenset med plass!

Dørene åpner kl. 18.00, og stenger kl. 18.55.

Kaféen er åpen med enkel selvbetjening

Entré: kr. 120,-

Tidligere arrangement: 12. oktober
Damenes aften - Color Viking
Senere arrangement: 12. oktober
Maria Mena - Nøtterøy Kulturhus