LARVIKKYSTEN RUNDT

Type:Fottur

Lengde: Ca. 23,5 km

Varighet: 1 dag, 2 dager +

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Middels +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Passer: Voksen, barn, senior

Område:

Oslofjorden

 

HØYDEPROFIL

0,0 km5,0 km10,0 km15,0 km20,0 km02040603 moh.

ADKOMST

Kyststien starter fra Fredriksvern i Stavern.

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

       

 

Larvik og Omegns Turistforening

Om gruppa | 42 turforslag  6 hytter

Etter at Larvik kommune slo seg sammen med flere nabokommuner byr storkommunen sør i Vestfold på svært mye kystlinje. Langs mye av denne er det mulig å vandre etter kyststi. Et godt turforslag er derfor å følge Brunlaneskysten som ligger mellom Stavern og Helgeroa. Det var langs denne kysten om var den første merkede kyststien i Vestfold da den ble åpnet på begynnelsen av 1990-tallet.

Kyststien ytterst i Brunlanes er ca 35 kilometer lang. Den starter i Stavern og følger kysten forbi de to tettstedene Nevlunghavn og Helgeroa og slutter i dag et stykke nord for Øgården, ikke langt fra grensen mot Telemark. Kyststien går gjennom forskjellig natur; nakne svaberg, sandstrender, grunne viker og gjennom ulike typer skog. Stien går forbi mange hytter og flere campingplasser. Det er derfor gode muligheter for overnatting for dem som synes en dagsmarsj på 35 km er i lengste laget, og det er vel de fleste. Det er laget en egen håndbok for denne kyststien, den forteller om steder av interesse underveis og kan være kjekk å ta med.

Deler av kyststien er ikke egnet for sykkel eller barnevogn, men også her finnes det alternative ”omkjøringsveier” for dem med slik redskap. Et av de fineste stedene på denne turen er Mølen. Her går det store raet gjennom Vestfold ut i havet og her finnes en enorm rulletsteinsstrand som kan imponere den mest blaserte naturelsker. Hver vår er Mølen første møte med norskekysten for utallige trekkfugler og ivrige ornitologer har registrert over 300 arter langs disse strendene. Det er da også et stort fuglefredningsområde her.  Ferdes man med forsiktighet er også det en god grunn til å besøke stedet. 

De som vil vandre enda lenger i dette området kan faktisk starte helt inne i Larvik by. Der er det opparbeidet en merket sti utover langs vestsiden av fjorden fra bysenteret og ut til Agnes. Etter hvert vil nok denne bli utvidet slik at vi om noen år kan vandre langs kysten fra Larvik til Stavern. I den andre enden er det i ferd med å bli opparbeidet en kyststi videre til Porsgrunn. Om noen år kan det derfor bli mulig å legge opp til en fire dagers tur fra Larvik til Porsgrunn.

Lengde ca 35 km . 

Varighet: 1- 2 dager 

 

Sist oppdatert: 13.01.2016

"Larvikkysten rundt" av Larvik og Omegns Turistforening er lisensiert under CC BY-SA 4.0.