Tweet This

MIDGARD HISTORISK SENTER

Påskeaktiviteter på Midgard!

midgard historisk senter.jpg

Midgard historisk senter fascinerer alle generasjoner - i påsken har Midgard et innholdsrikt program spesielt rettet mot barn og unge: 

PÅSKEAKTIVITETER PÅ MIDGARD
MANDAG-FREDAG KL. 12:00-14:00

Midgard historisk senter ønsker å gi barnefamilier opplevelser og læring i påskeferien og tilbyr en ny aktivitet for barn hver dag i påskeuka. Hver aktivitet kan gjøres separat eller gjøres som en samlet aktivitet over flere dager. Aktivitetene er kun mandag 26.- fredag 30. mars. kl.12:00-14:00. 

Vikingene var veldig flinke til å lage ting de trengte i hverdagen. Det måtte de jo siden det ikke fantes butikker! På Midgard kan barn lære om vikingenes håndverk og lage fine nyttige ting å ta med hjem. 

PROGRAM:

MANDAG: Vikingenes klær hadde ikke lommer, så de måtte få med seg nødvendige småting på annen måte. Vesker og punger var da nyttige å ha! 
•    Aktivitet: Lær å lage pung av filt.

TIRSDAG: I vikingtiden ble slindring brukt for å flette tau til seil på vikingskipene eller som pyntebånd på klærne. 
•    Aktivitet: Lær å slindre bånd med ulltråder. Det kan bli fargerike vennskapsbånd. Hvis barna var på Midgard på mandag, kan de ta med filtpungen sin og pynte den med et fint flettet bånd.

ONSDAG: Vikingene likte å pynte seg! Glassperler var spesielt fint og dyrt, og bare for de rikeste. 
•    Aktivitet: Lær å lage halssmykke av lærtråd og glassperler. Hvis barna var på Midgard på mandag, kan de ta med filtpungen sin og pynte den med lærtråden og glassperlene. 

TORSDAG: Dyremotiver finnes i mange av treskjæringene som vikingene laget. Spesielt vanlig var gripedyr med dyrelignende hode og armer og bein som snor seg rundt hverandre. 
•    Aktivitet: Lag stempeltrykk av vikingmønster på papir. Hvis barna var på Midgard på mandag, kan de ta med filtpungen sin og pynte den med vikingmønster. 

FREDAG: Vikingene hadde sitt eget alfabet, runer. De skrev gjerne på steiner når de skulle fortelle noe viktig. 
•    Aktivitet: Lær runealfabetet og lag samtidig et runesmykke på tremedaljong.

TIDSPUNKT: Kl. 12.00-14.00
INNGANGSBILLETT: 50 kr pr barn
Barna får ta med seg hjem de fine tingene de lager!

OM MIDGARD HISTORISK SENTER

Midgard historisk senter har som oppgave å skape og formidle kunnskap om Vestfolds vikingtid. Senteret ligger like ved den vakre Borrehaugene, med Nord-Europas største samling av monumentale gravhauger fra merovinger- og vikingtid. I 2007 ble det funnet avtrykk etter store hallbygninger i området, og i 2013 åpnet Gildehallen, en storslått rekonstruksjon av en vikingtids høvdinghall.