Tweet This

Vinteren

Besøk Vestfoldkysten på vinteren og nyt av den drømmelignende stemningen.

Det blir mørkere og høst glir over i vinter. Tempoet i menneskekroppen justeres noen hakk ned og roen senker seg over landskapet. Naturen går i dvale og skal hvile så godt den kan i noen måneder. En passende tid for rekreasjon og friluftsliv. 

Den friske sjøluften og den knitrende atmosfæren lokker deg ut på tur i skog og kystlandskap, eller hva med en skøytetur på den glinsende hvite isen, eller rett og slett bare slappe av med isfiske. Vinteren er en fin tid for kropp og sjel til å hente seg inn i igjen, hente krefter og energi. Vestfold har flere gode spa resorts hvor du kan få slappet av, stenge omverden ute, nyte varme bad, behandlinger, badstubad og massasje. Tenk på dette til vinteren når du og din kjære vil legge almanakken hjemme og bare ha tid til dere selv. Eller hva med å legge bedriftens konferanse hit? 

Om du ikke har testet Vestfold off-season, gjør det! 

 


Den sene vinteren og våren er ofte grå og blek, men kan også være full av atmosfære. Her fra bøkeskogen på Foksrød i Sandefjord.

Våren

Sommeren er kort, men våren er ennå kortere. I Vestfold er det ofte fortsatt snø på bakken i begynnelsen av april, og krokuser stikker frem sine hoder der det er bart. I mai vokser alt så fort at man knapt ser gresset vokse og knoppene åpner seg.

Våren innebærer en lengsel etter båtlivets kommende gleder. Alle båter skal igjennom vårpussen innen sommersesongen starter, så da er det liv og røre i hver båthavn. Flinke fingre pusser, skraper, vokser, lakker og maler.

Om man foretrekker ro blandet med naturen og dyrelivets lyder, er våren et bra tidspunkt å tilbringe på hytta i Vestfold. Blåklokker, hvitveis og andre blomster vokser i skogen og vårregnet og solen gjør seg gjeldene. Vannet er kaldt, men om man er modig, så hopp uti, raskt opp av vannet til et deilig håndkle, løp inn i hytta til varm peis og en god bok. Da er livet herlig! 

 


Svenner fyrstasjon - norsk sommer på sitt beste

Sommeren

Om sommeren ler solen idyllisk over Vestfoldkysten, svabergene er varme, havet innbydende og kveldene lyse. Det myldrer av liv i Vestfoldbyenes havner med uteserveringer, shopping, båtliv i alle farvann, folkeliv og ferielykke. 

Mange besøker de mange festivaler som pågår – jazz, blues, rock eller kammermusikk. Mange aktivieteter skal rekkes over i løpet av de få, men vakre sommerukene vi har blitt gitt i gave, det gjelder å nyte i fulle drag. Noen foretrekker å seile rundt holmer og skjær, andre svømmer i ferskt saltvann så ofte de kan, noen fisker i ytre Oslofjords spiskammer, og vi er ikke få som elsker å grille deilig mat på hytta. Barna fisker strandkrabber, ferske reker nytes på varme svaberg i solnedgangen og makrell fiskes når dagen gryr – sommeren i Vestfold er vakker døgnet rundt! 

 


Gammel natur. Naturen langs Larvikkysten svinner snart inn i dvale. Først skal råtten vegetasjon dø og forsvinne. Solnedgang  over Ølbergholmen sett fra Solbergodden. 

Gammel natur. Naturen langs Larvikkysten svinner snart inn i dvale. Først skal råtten vegetasjon dø og forsvinne. Solnedgang  over Ølbergholmen sett fra Solbergodden. 

Høsten

Sommeren blir gjerne forlenget med en lang og mild høst i Vestfold. På høsten starter etter manges mening – Vestfolds beste tid: de milde, mørke kveldene og fredfulle morgener. Den herlige opplevelsen av fred og ro etter en hektisk sommer. 

Etter hvert ankommer høststormene kysten. Uværet pisker skum og skyller over bryggene. Naturen skifter farger. På senhøsten forsvinner alt av farge fra trærne, og trærne står igjen med nakne og sorte grener. Pastellfarget himmel og silhuetter av landskap av bygninger skaper kunstverk på ettermiddagens himmel. Nyt skalldyrene, det er nå de er som best – på høsten!