Tweet This
 

Skifer Thorsen AS holder til i Sandefjord i Vestfold. De har i alle år vært regnet som distriktets mest komplette leverandør av alle typer steinprodukter, samt andre produkter til hus og hage.

Tekst: Maria Gjøslien Metaxenioy / Foto: Minera Skifer
 
 

Skifer Thorsen har holdt til i Vestfold i 28 år. De vet hva som finnes på markedet, og hva de ulike bruksområdene for skifer er.
– Vi har god kunnskap etter mange år i bransjen. Selv om vi er en ganske liten butikk, har vi et stort nettverk som vi samarbeider med. Det gjør at vi kan levere det meste av ønsker til kundene, forteller dagligleder, Per Otto Thorsen.

med stor motstandskraft mot både frost, syre og slitasje.Allerede på 1400-tallet brukte folk skifer som byggemateriale. Dette fordi skifer er allsidig og pålitelig, og et godt egnet materiale til det barske og nordiske klimaet. Skifer er et solid naturprodukt

 
 

– Skifer passer like godt ute som inne. Den kan brukes til tak, gulv og trapper, som interiør eller møbel, forteller Thorsen. Skandinavisk skifer er kjent for å ha høy kvalitet, steinen er nærmest vedlikeholdsfri og materialet er tidløs. Et produkt som garantert har lang levetid og høy kvalitet. Den naturlige kvaliteten gjør skiferen til et av de beste materialene du kan omgi deg med.

– Vi bruker som hovedregel norsk skifer. Det er skifer av god kvalitet, den er solid og den flotteste steinen etter vår mening. Dette gjør også at vi kan levere samme produkt over lang tid, noe som kan være aktuelt for flere kunder, sier han.

 
 

«Din idé, vår utfordring»
Skifer Thorsen anbefaler at du som kunde kommer til butikken med din idé. Du kan gjerne ta med et bilde eller utklipp som du har fått inspirasjon fra, så kan du drøfte videre med håndverkerne.
– Vi hadde en kunde som kom innom med et interiørmagasin. I magasinet hadde kunden sett en stein som hun ønsket. Etter et par telefonsamtaler hadde vi fått tak i akkurat samme stein som på bildet, forteller dagligleder.

 

Bildet over: Skifer Thorsen ligger i Sandefjord, like ved E18, og nærmeste nabo til Plantasjen. Se kart nederst på siden.

Skifer Thorsen syns det er moro med en utfordring. Om det skulle være at de ikke har varen selv, har de som regel noen i nettverket sitt som de kan forhøre seg med.
– Vi strekker oss langt for at kunden skal få det akkurat slik de ser for seg når de kommer til oss med en idé. Vårt motto er «din idé, vår utfordring». Vi ønsker at kunden skal være kreativ, så kan vi som fagpersoner komme med tips og anbefalinger ut i fra hva som kan fungere best. Dette gjør at hver bestilling blir unik, og tilpasset kundens ønske og behov.

 

Om man er kreativ så er skifer flott å bruke som et avbrekk i en annen stil, både ute og inne. Skifer gir både et spennende og eksklusivt preg, samtidig som det er et ekstremt holdbart alternativ. 

Slik blir skifer til
Skifer er dannet av sedimentert sand, grus og leire. Trykk og temperatur har forsteinet sedimentene gjennom millioner av år, og omdannet dem til skifer. Omdanningen fra løse masser til fast stein har skjedd periodisk, og derfor er skifer lagdelt. Alle skifertyper er dannet av de samme mineralene, men ulik sammensetning og sammenvoksing skaper variasjoner. Hver overflate og kant er ulike.

Steinen er blant de natursteinstyper som er lettest å forme til ønskede dimensjoner. Du kan skape en røff eller glatt overflate, og du kan velge mellom ensfarget og fargespill. Uttrykk varier fra glans, lyse gråtoner til mørke gråtoner, glatt og bølgete overflate. Skiferen får sin endelige form, tykkelse og visuelt uttrykk gjennom spalting, klipping, knekking, saging, børsting og sliping.

 

• Skifer Thorsen ligger lett tilgjengelig ved E18
mot Sandefjord


• Hovedsamarbeid:
Mineraskifer, Oppdalskifer og Altaskifer.


• Bruker:
Granitt (støttemurer, kantstein, brostein), belegningsstein,
støttemurer i betong og marktegl
(gårdsplasser).


• Vedlikehold av skifer:
Hovedsakelig holder det å vaske med vann.
Har man for eksempel en peis av skifer inne
kan det være fint å støvsuge den også. På tak
som har grønt rundt seg kan det være nødvendig
med vedlikehold i forhold til vekst av
planter.


• Flekker:
Det finnes egne impregneringer, og flekkfjerner.
Til og med stearin kan fjernes, om
uhellet skulle ha oppstått.

Bruksområder

Skifer gir karakter til både offentlige bygninger og private boliger.
Skifertak har en enestående kvalitet, og er forholdsvis vedlikeholdsfritt. Et skifertak beskytter mot vær og vind i flere generasjoner, og er derfor en god investering.

Børstet eller slipt skifer som veggkledning eller gulv gir en dus, trygg stemning.

En skifertrapp tåler is og kulde, regn og storm, tunge skritt og aktivt lek. En trapp av skifer kan være et møbel i seg selv, samtidig som dens røffe og diskrete eleganse lar alle andre elementer i rommet komme til sin rett.

Skiferheller kan sette ditt helt spesielle preg på hagen. Med en vakker tråkkhellegang, strammere linjer med rektangulære heller, eller en uteplass med bruddheller.

Det er også flott med en støttemur bak grillplassen eller skifer som innramming for blomsterbed.

Offerdals-skiferen har meget lav vannabsorbsjon, god sklisikkerhet og er bestandig mot klor. Få materialer egner seg bedre i eller rundt svømmebassenget.

En skiferlagt innkjørsel er både innbydende og gir et solid førsteinntrykk av kvalitet med personlig preg.

Inne på badet og kjøkkenet gir skifer et eksklusivt og vakkert uttrykk. Mens i stuen vil den gi peisen et unikt uttrykk.

Skiferen tåler vær og vind, barn og voksne, lek og moro. År etter år. En kan skape uendelig uttrykk, alt ettersom hvilke skifertyper, format og monteringsmetoder som velges.


KONTAKTINFO

 Åpningstider

Mandag fra 07:00 til 16:00

Tirsdag fra 07:00 til 16:00

Onsdag fra 07:00 til 16:00

Torsdag fra 07:00 til 18:00

Fredag fra 07:00 til 16:00

Lørdag fra 09:00 til 14:00

 

Skifer Thorsen AS

Raveien 269, 3220 Sandefjord

Tlf.: 33 45 17 05

post@skiferthorsen.no

skiferthorsen.no

6133.jpg