Tweet This

MAKELØS SOMMERIDYLL

Å padle ut Drammensfjorden til kysthytta Veslekillingen i Sandebukta, gir deg en vakker tur i skjermet farvann. På ruta passerer du mange flotte strender, hvor du kan telte eller ta et bad på varme sommerdager.

Turen starter ved Knemstranda på Bokerøya rett utenfor Svelvik. Krok brygge egner seg godt for første rast. Videre kommer du til Holmsbu, en av fjordens virkelige perler. Her er det yrende liv om sommeren. Ta en is- eller rekepause, gå på konsert eller nyt den flotte stranda.

 

Videre ut byr Sandebukta på en gruppe idylliske øyer, som Kommersøya, et naturreservat med spennende arkeologi, botanikk og et rikt fugleliv. Herfra er veien kort til idylliske Veslekillingen, DNT Drammen og Omegns kysthytte, som ligger praktfullt til rett ved sjøen.

Padleled-kajakk-Vestfold-1020371029.jpg

RUTE: Bokerøya-Holmsbu-Sandebukta-Veslekillingen-Holmsbu-Bokerøya
LENGDE: 24 km, 2-3 dager
OVERNATTING: Veslekillingen (DNT-hytte) og hotell, strand eller camping på Holmsbu
KAJAKKUTLEIE: Gyldenløve kajakklubb, DNT Drammen og Omegn (kun for medlemmer)
KART: Nr. 20 Ytre Oslofjord og nr. 27 Indre Oslofjord, 1:50 000, Norgesserien
VERDT Å MERKE SEG: Veslekillingen må bookes på forhånd: booking.visbook.com/2404