Tweet This

VEIERLAND RUNDT

 

Veierland rundt er padletur som passer de fleste bra. Vi har satt opp 6 punkter som egner seg bra for å starte padleturen - 2 steder i vest på Sandefjordsiden, og 4 steder på Nøtterøy og Tjøme. Ved alle de 6 punktene er det mulighet for å parkere bil i nærheten til der du setter ut kajakk. Veierland er den største øya i Tønsbergfjorden, og den bilfrie øya har et stort nettverk av fine stier og jordveier. Flere fine badeplasser også.

veierland padleled kajakk download.jpg

Vi har valgt å legge padleruten ganske nære land og du vil få flotte opplevelser med natur og skjærgårdsliv. Mange fine hytter ligger også spredt rundt på øya - alt fra koseleig gamle gårdshus til moderne fritidsboliger. Øya Veierland er blandt de av bilfrie øyene i Norge med flest hytter, men det store antall hytter er allikevel aldri sjenerende, det er mer enn nok natur til alle.

Landskap-og-kyst-veierland.jpg

Avhengig av hvilket startpunkt man velger så er denne ruten på omtrent 15 kilometer. Det er store sjanser for at du blir sulten på denne lange padleturen, vi har derfor markert i kartet hvor du kan sette kajakk i land for å gå til kafeen Dagros eller Villa Veierland for en deilig matbit. I skoleferien holder disse to stedene åpent hvert dag. Pass på at padler inn i kilene på sørsiden av Veierland - her vil du oppleve frodig natur og rikt fugleliv. Unntatt passering av fjorden og den sydlige delen av Veierland, så er det som regel stille sjø om du følger ruten vi har tegnet. God tur!