Tweet This

TJØME RUNDT

Padleled-kajakk-_51066118.jpg

Tjøme er norsk sommer på sitt beste og deiligste. Et knappe par timer unna hovedstaden ligger Tjømes skjærgårdsrike. Bli med over Vrengenbroen til det herlige øyriket ytterst i Færder kommune. Med skjærgårdsnatur, måkeskrik og et mylder av aktiviteter er Tjøme et yndet reisemål både for lokalbefolkningen og turister. 

For padleentusiaster er det et must å padle Tjøme rundt en gang i løpet av livet.  Her får du på padleturen alt et friluftslivshjerte kan begjære. I 2013 ble store deler av Tjømes skjærgård en del av Færder nasjonalpark. Husk derfor at fugle- og dyrelivet har førstrett i nasjonalparken. Ta også ekstra hensyn i hekkesesong, og ellers er det sunn fornuft og "Kardemommeloven" som råder.

Kajakk-padling-X216.jpg

Husk at ved runding av Verdens Ende bør du sjekke vann- og værforholdene først, da det ofte er røft her, også i pent vær.

Færder fyr sett fra det syslige utløpet av Sandøsundet på Hvasser.

Færder fyr sett fra det syslige utløpet av Sandøsundet på Hvasser.

Noen høydepunkter på turen er det nydelige Røssesundet, det fascinerende svaberglandskapet ved Moutmarka, den store tettheten av holmer og skjær mellom Mostranda og Dirhue, det vakre Vrengensundet, Verdens Ende, Brøtsø, Mågerø, Sandøsundet, og Hvasser.

Horisont over skjæringspunktet Oslofjorden - Skagerrak. Ytterste del av Østerøya i Sandefjord bakerst til høyre i bildet. Bildet fotografert fra fjæresteinene i Moutmarka, Tjøme.

Horisont over skjæringspunktet Oslofjorden - Skagerrak. Ytterste del av Østerøya i Sandefjord bakerst til høyre i bildet. Bildet fotografert fra fjæresteinene i Moutmarka, Tjøme.

Tjøme rundt er en padletur på nesten 5 mil, så her bør du beregne 1 til 2 overnattinger. Vi vil anbefale noen tilfeldige øyer og holmer på østsiden for natt under åpen i himmel i sovepose eller telt/gapahuk. Ved den flotte sandstranden Lille Skagen på Hvasser er det tilrettelagte teltplasser. Populære telplasser, men du må tåle nabotelt, spesielt i den varme årstid.

Røssesundet: Arne Kjeldstadli

Røssesundet: Arne Kjeldstadli

Utenfor Tjømes vestside.

Utenfor Tjømes vestside.