Tweet This

SOLLØKKA TIL KNATTHOLMEN

Fantastisk utsikt til Tønsbergfjorden sett fra Østre Nes i Sandefjord.

Fantastisk utsikt til Tønsbergfjorden sett fra Østre Nes i Sandefjord.

Her befinner vi oss innerst i Lahellefjorden, øst for Sandefjord by. Denne turen passer for de som har en viss erfaring med padling av kajakk. Godt errfarne padlere vil oppleve turen som enkel, men vi vil ikke anfale denne turen for nybegynnere. Stort sett fine vannforhold her innerst i Lahellefjorden, men "sørvesten" kan ta godt tak her enkelte dager, og de ytre områdene av ruten som beskrives kan til tider være litt anstrengende med motstand bølger og urolig sjø gir. 

 

Solløkka kan være et fint utgangspunkt å starte padleturen. Fra stranden på Solløkka padler vi sydøstover mot Østre Nes. Landskapet på begge sider av fjorden består av frodige åser og bra med hytter og noe bebyggelse av privatboliger. Noe av det fine med dette padlestrekket er at man sydover har et uvanlig langt utsyn, flott og fri sikt mot horisonten. Kanskje vanskelig å beskrive i ord, men er du førstgangsbesøkende til området er vi sikre på at du vil bli fascinert, og forstå hva vi mener med denne flotte utsikten. 
 

Padleled-Kajakk-Vestfold-Sandefjord1O2A3559.jpg

Fra tuppen av Revebåsen/Østre Nes fortsetter vi turen sydøstover mot  Knattholmen. Vi får etterhvert Marøyskjæra på vår venstre side og runder det ytterste skjæret i syd og padler nå rett nordover og har nå den flotte øya Knattholmen på vår høyre side. Vi fortsetter nesten innerst i Hamburgkilen. Vi snur og starter hjemturen. Vi tar en kortere rute hjem til Solløkka. Vel ute av Hamburgkilen istedet for å fortsette langs Knattholmen sydover, runder vi tuppen på halvøya Marøy og forsetter nordvestover til Solløkka. Rett før ankomst sandstranden på Solløkka tar vi en liten d-tur forbi de to skjærene vest for stranden.