Tweet This

Padletur ut Sandefjordsfjorden til Kjerringvik

Nydelige Kjerringvik

Nydelige Kjerringvik

Det er enkelte navn som er smør på flesk, eller to ganger dobbelt opp. Sandefjordsfjorden er et slikt. Nå kan det imidlertid sies at denne fjorden har mer enn de fleste, både når det gjelder natur og  turmuligheter så kanskje fortjener den et litt svulstig navn.  En flott måte å oppleve dette på er fra en kajakk, alene eller sammen med andre. Ta for eksempel med deg farkosten til Tangenbukta. Den ligger ca 5 km sørover fra Sandefjord sentrum. Kjør til Kilen og følg kystveien utover til avkjøringen mot badeplassen Tangen. Parker i bukta. Der er det fint å sette utpå. 

 

Turen vi foreslår går sørover langs kysten, på innsiden av Buerøya og Hellesøya. På førstnevnte er det for øvrig en liten kystledhytte som byr på overnattingsmuligheter. På øya er det også gode teltplasser. Det er det også på naboøya i sør, Hellesøya. Padleturen går også forbi de store campingplassene Langeby og Vøra, men å overnatte i campingvognmylderet der er knappest noe for en kajakkpadler.

Det store svabergområdet ved Folehavna, ytterst i Sandefjordsfjorden.

Det store svabergområdet ved Folehavna, ytterst i Sandefjordsfjorden.Padleturen i Sandefjordsfjorden fortsetter på utsiden av det markerte Kvernberget som gjerne bør bestiges. Fin liten avstikker fra padleturen er det å legge til i en av de små buktene på sørsiden, snøre på seg turskoene og ta turen opp. Padleturen videre er avhengig av været, formen og padlekunnskapene. Hvis det meste er på stell foreslår vi at du padler sørover til Folehavna og Holtskjær. Folehavna er et gammelt tysk krigsfort som nå er blitt friområde og også byr på både bademuligheter, teltplasser og ikke minst gode plasser å fiske fra. Holtskjæra kan lokke med det samme, selv om mulighetene for teltliv i dårlig vær er heller begrenset.

Når du er i Kjerringvik bør du padle innom det herlige hyttemiljøet i Fantebukta (nærmest) og Svinevika (bakerst).

Når du er i Kjerringvik bør du padle innom det herlige hyttemiljøet i Fantebukta (nærmest) og Svinevika (bakerst).

Fra østsiden av Sandefjordsfjorden er det knappe to kilometer over til Kjerringvik på vestsiden.  Hvis forholdene er akseptable er det en fjordkryssing som går bra.  Utenfor Kjerringvik  ligger flere spennende øyer, og særlig Martaholmen er en perle både når det gjelder telting, bad og fiske. Kursen kan så legges nordover igjen, forbi eller innom fine badeplasser i Svinevika og Håkavika. Derfra padler du videre forbi Storøya og inn blant mylderet av øyer og skjær i Granholmsundet. Her ligger det også en flott campingplass med ditto bademuligheter. Rundturen i Sandefjordsfjorden kan så gjøres ferdig ved å legge kursen over den smaleste delen av fjorden ved Asnes og så tilbake til Tangen.


Lengde ca 17 km . 


Varighet min. en dag 

Sist oppdatert: 13.01.2016

"Ut og inn Sandefjordsfjorden " av Sandefjord og Oplands Turistforening er lisensiert under CC BY-SA 4.0.