Tweet This

KAJAKKTUR I TØNSBERGSKJÆRGÅRDEN

Nøtterøy-skjærgården er noe av det flotteste vi har av skjærgård i landet. Her sett fra Føynland over mot Langskjæra, Espelund, Masseløy, og Bolærne bakerst i bildet.

Nøtterøy-skjærgården er noe av det flotteste vi har av skjærgård i landet. Her sett fra Føynland over mot Langskjæra, Espelund, Masseløy, og Bolærne bakerst i bildet.

Dette turforslaget er utarbeidet for planlagt fellestur med samme navn (turkode 11384) for DNT Oslo og Omegn 29.09.-01.10.2017. Søk opp turen her om du er interessert i å lese mer om turen, samt påmelding:  https://www.dntoslo.no/aktiviteter/

 

Fredag: Oppmøte på Fjærholmen parkeringsplass kl.16:00.
Vi tilbakelegger turen fra Fjærholmen og ut til Kommandantboligen på Bolærne (ca. 7 km./2 timer), hvor vi lager kveldsmat og nyter god mat og drikke med utsikt mot de vakre omgivelsene. Overnatting begge netter i Kommandantboligen (25 senger, så vi får god plass!) på Bolerne. Mer info om Kommandantboilgen finner du i linken nederst. Husk at alt dere har med av bagasje må pakkes vanntett i pakksekker (eller doble plastposer) og ikke være i for store kolli for å kunne stappes inn i skottene på kajakkene.

Lørdag: Vi legger sammen opp til tur etter vær- og vindforholdene. Idenne tiden av året kan høststormene være kraftige, slik at vi kanskje må legge ruta i le av øyer og padle motvinds først for å få en lettere hjemtur til Kommandantboligen. Men det kan også være varmt og nærmest stille vann i slutten av september, og da kan det heller være at vi tar turen over til Fulehuk Fyr, ute i havgapet - hvor neste nabo østover er Hankø, Strømtangen og Hvaler - og videre omtrentlig som ruta vist på kartet i turforslaget (ca.20-25 km.). Lunsjen vil tilbringes på en av de mange øyene i skjærgården. Tilbake på Kommandantboligen lager vi middag og nyter kvelden og selskapet.

Bolærne

Bolærne

Søndag: Denne dagen blir det tur på ny, etter pakking og utvask. Igjen planlegger vi tur etter forholdene, og regner med å komme tilbake til bilene senest rundt kl. 15:00. Om været og vinden er på vår side vil vi legge opp til en tur på 12-15 km., som i det nordlige returforslaget i kartet, som går innom Torgersøya og Ormøy.


Type: Padletur

Lengde: Ca. 44,6 km

Varighet:3 dager +

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering:Krevende +

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

 


NYTTIGE LENKER

Rutetabell Vestfold Kollektivtrafikk
Info om Kommandantboligen

ADKOMST

Transport til Tønsberg (tog, buss eller bil).
Kjør Rv. 308 fra Tønsberg over Kanalbroen, deretter Rv. 309 til Ekeneskrysset, ta så til venstre på Fv. 430, etter et stykke tar Fjærholmveien av til høyre etter butikken, og så frem til parkering på området ved start for padleturen.

ADKOMST MED KOLLEKTIVTRANSPORT

Transport til Tønsberg (tog, buss eller bil).

Med buss fra Tønsberg: Rute 109 fra Tønsberg til Føynland skole, videre Fjærholmveien til fots. For rutetider se lenker

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

DNT Oslo og Omegn

Om gruppa | 1115 turforslag  104 hytter


Kilde: UT.NO

Kajakktur i Tønsbergskjærgården av DNT Oslo og Omegn. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens.