Tweet This
Back to All Events

FÆRDER- FESTIVALEN 2019-Vi startet planleggingen samme dag som båtene satte kursen hjem igjen i juni, og vi har gledet oss til å fortelle om hva Færderfestivalen skal by på i år. Vårt fremste mål er å skape en folkefest for alle de som bor i regionen vår, og bygge omdømme for alle de som kommer på besøk til oss denne helgen, sier prosjektleder i Færderfestivalen AS Nick Sandberg.

 

Færderfestivalen er arrangementet som skjer på land når båtene som deltar i seilregattaen Færderseilasen kommer i mål i Tønsberg.  KNS er arrangør av seilasen. Færderfestivalen AS drives av sentrale aktører i Tønsberg; Focus Production og Tønsberg Sentrum. Pulserende Kystperle er medarrangør for å bruke arrangementet til omdømmebygging av regionen.  Seilasen arrangeres for 72.gang, og tradisjonelt seiles den andre helgen i juni. På grunn av pinsen som faller på denne helgen i 2019 er seilasen flyttet til 14.-16. juni.

 

safe_image.jpeg


Tre dager til ende

Nytt av året er at arrangementet spres mer over de tre dagene. Fredag vil det være konsert i Foynhagen. Lørdag blir det en stor konsert på brygga i Tønsberg. Søndag inviteres igjen barna til lek og moro i Gunnarsbøparken.

 

-Vi ønsker å gi ulike opplevelser til mange, og håper dette vil falle i smak. Det vil være mulig å kjøpe festivalpass til alle konsertene, eller velge seg en favoritt dag. Søndagens arrangement i Gunnarsbøparken der barna kan prøve ut ulike idretter, aktiviteter, og underholdning fra scenen trakk 5000 barn i år, det vil vi fortsette med, forklarer Sandberg.

 

Fredag kommer den den amerikanske indiefolk-artisten Lissie til Foynhagen for å sparke i gang festivalen. Hun har en rekke ganger stått på programmet på Slottsfjellfestivalen til stor glede for publikum og musikkanmeldere.

 

-Lissie elsker Tønsberg. Vi synes det er gøy at vi kan sette et så stort internasjonalt navn på plakaten, sier Sandberg.

 

Lørdag er det kanskje mulighet for en rumba med Gunn når DiDerre står på scenen på konsertarenaen på Brygga. Også de har stått på scenen i Tønsberg før, og er for mange forbundet med fine sommertradisjoner.

 

-Solnedgang, 500 seilmaster, en sommer som ligger klar og venter på oss og god musikk fra scenen tror vi kommer til å skape en unik stemning. Vi gleder oss, og tror det er mange andre som også gjør det. Kanskje vil det ligge noen festivalpass under juletrærne i år, sier Sandberg.

 

De første billettene legges ut til en spesialpris. Festivalpass som gjelder fredag og lørdag koster 625 kroner (+avgift). Det vil også slippes dagspass til Lissie konserten fredag i Foynhagen og Di Derre konsert på Brygga til 420 kroner (+avgift).

Earlier Event: June 14
Vervenfestivalen 2019
Later Event: June 14
Lissie - Foynhagen