Tilbake til alle arrangementer

Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen - Tønsberg Amatørteater

Spilletider:
12.12. kl. 18:00
13.12. kl. 18:00
14.12. kl. 18:00
15.12. kl. 12:00, 15:00 og 18:00
16.12. kl. 13:00 og 16:00

Priser:
Barn:200,-
Voksne 250,-

Regi:
Kai Joakim Edvardsen
Christer Kvalnes

Koreografi:
Christine Danielsen
Ellen Berit Mathisen


Tønsberg Amatørteater ønsker deg velkommen til forestillingen "Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen".
Klatremus er en sorgløs trubadur som helst vil spille gitar, dikte og synge hele dagen. Når han er sulten, går han på besøk, og de fleste er gjestfrie og gir ham mat. Mange synes han snylter på fellesskapet, mens andre synes han er en riktig gledesspreder.
Du vil få møte den arbeidsomme og fornuftige Morten Skogmus, og Mikkel Rev, som er litt av en skurk, men som til slutt blir en helt. Morten grubler på hvor ille det er at dyr skal spise hverandre. Han får besøk av Klatremus, og de har kakeselskap. Da kaken egentlig skulle være til Mortens bestemor, må Morten ut og plukke nøtter for å kjøpe ny kake. Etter å ha kjøpt den, slipper han så vidt unna Mikkel Rev. Den stadig sultne Mikkel prøver så å fange den syngende Klatremus, men Klatremus slipper unna og klatrer opp i et tre, der han først terger Mikkel, for så å synge en vuggevise som får Mikkel til å sovne. Sur for å ha mistet nok et måltid vandrer Mikkel bort til bakeren for å spise pepperkaker. Dessverre har bakergutten som hadde laget dem, byttet om sukker og pepper i oppskriften, noe som gjør dem uspiselige. Mikkel må til slutt betale for nye, skikkelige kaker, og får omsider mat.
Da Mortens bestemor kommer på besøk, blir hun nesten spist av et annet rovdyr, Petter Pinnsvin, men blir tatt av vinden og flyr med paraplyen i sikkerhet til Morten. Morten synes det er ille at det er slik i skogen – at dyrene spiser hverandre. Han lager et forslag til en lov for dyrene i Hakkebakkeskogen, der det står:
1. Alle dyrene i skogen må være venner.
2. Ingen får lov til å spise hverandre.
3. Den som er doven og ikke finner mat selv, må ikke ta mat fra andre.
Det blir holdt møte i skogen, ledet av Bamsefar, der loven blir vedtatt til tross for at verken pinnsvinet, reven eller ugla er helt enige.
Reven blir så sulten at han røver en skinke på bondegården like ved. Mannen og kona på gården går på revejakt, men istedenfor å finne reven, finner de Brumlemann og tar med seg bjørnungen til gården. De vil selge ham til sirkus. Alle dyra i skogen leter etter vesle Brumlemann, og takket være reven klarer de sammen å befri Brumlemann. Det blir stor fest i skogen der dyra feirer at alt gikk bra, og at Bamsefar fyller 50 år.

Tidligere arrangement: 15. desember
Julekonsert - Sandefjord Vokalensemble
Senere arrangement: 15. desember
Deilig er jorden 2018