Tweet This
Back to All Events

Presentasjon og panelsamtale: Velkommen inn i lærebøkenes verden - Tønsberg og Færder bibliotek

26231287_1849924665049879_6783317183378858601_n.jpg

Nylig kom storverket Norsk lærebokhistorie. Allmueskolen – folkeskolen – grunnskolen 1739–2013. Lærebøkene er i bruk hver eneste dag i norske klasserom og helt siden 1700-tallet har alle elever som har gått i norsk skole, vært under lærebøkenes sterke innflytelse. Sammen med læreren var de tidligere for mange den eneste kilde til kunnskap om språk, historie, natur, religion, matematikk og politikk – for bare å nevne noen kunnskapsområder. De har med andre ord hatt stor makt over kunnskapen og tenkemåtene våre. Likevel er det noe skyggefullt over livet til denne viktige litteraturen. Alt for sjelden trekkes lærebøkenes betydning frem i den offentlige samtalen. For første gang foreligger en samlet historisk framstilling om lærebøkenes historie.

Nå har du anledning til å møte forfatterne for dette innholdsrike og illustrerte kunnskapsverket, og få innsyn i og gjensyn med både velkjente og mer ukjente sider ved denne omfangsrike historien: Norunn Askeland, Dagrun Skjelbred, Eva Maagerø og Bente Aamotsbakken. 

Arrangementet er gratis og åpent for alle! Send gjerne invitasjonen til andre du tror kan være interessert. 

Arrangør: Universitetsforlaget med støtte fra Kopinor

Les mer om boken her: https://www.universitetsforlaget.no/nettbutikk/norsk-laerebokhistorie-uf.html