Tweet This
Back to All Events

Kleppanfestivalen 10 år! - Kleppan Gård - Stokke


Kleppanfestivalen er 10 år og har i år jubileum! Denne store begivenheten vil finne sted fra 3 -7 August 2017. Tenk at en sommer for 10 år siden i 2007 fant 2 skrullete brødre (som for lengst sikkert har fått stempel som bygdeoriginaler og skrotnisser) ut at de skulle lage en festival inni en låve, inni en skau, langt utenfor allfarvei. Og for å gjøre det ekstra vanskelig hvorfor ikke gjøre det i en låve uten strøm og uten vann, full av traktorer, i en hjemsøkt skau, som opprinnelig er en gammel viking grav, uten noe anlegg, eller noen erfaring, og med alt for lite til overs for «folk» til å ville ha dem på eiendommen i det hele tatt. Men sånt blir jo til mens man går. Vi skulle jo lage en festival vi ville ha, vår egen festival. Festivalen skulle være en unik opplevelse. Og minne om en slags surrealistisk fager drøm man ikke er helt sikker på har skjedd. Den skulle være et enhetlig fortryllet rom; en tidsmaskin til alle de epokene vi lengter etter. De som har eksistert og de vi skulle ønske hadde eksistert. Når man kommer på festivalen faller man ned i et kaninhull og den ytre verden forsvinner, samtiden forsvinner og antar et eget slør av den fortryllede Kleppantiden. Der tid og rom skulle smelte sammen under de glødene lysslyngene til lyden av ensom fele mens man etter en yrende dans på låvegulvet kan dale ned i glemske gamle møbler. Eller kjenne på sommernatten i den stille hundremeterskogen. På grunn av sin beliggenhet og historie fokuserer festivalen på sin bonderomantiske sjarm. Og prøver å skape et harmonisk samspill mellom musikk og omgivelser, mens den spiller på sin mytiske atmosfære av folklore. I 10 år har vi spilt bortglemte musikksjangere som folkemusikk, bluegrass, blues, rockabilly, country, jazz, kletzmer, folkrock, southern rock, viser og andre alternative sjangere. Med slagord som «En Aristokratisk bohemsk country festival, hvis det fins da…» Prøver vi som Johnny Cash sier « Å gå den smale line» mellom det rustikke og det romantiske, det rurale og det aristokratiske, mellom køntry og jazz, for cowboy og indianer, hippie og redneck, for de som vil sitte og for de som vil danse. Skal vi være den siste gjenværende låvefesten. Så alle er hjertelige velkomne til å feire festivalens 10 års jubileum til sommeren. Musikk og øl vil vente på låven og hengekøyer svaie i skogen, høyvogna være full av høy, dyr vil tusle i gårdsparken, griller vil være tent på tunet og enga vente på glade mennesker som er klare til å feire sommeren.

Mange fler artister kommer, så følg med! Billetter blir tilgjengelig på Ticketmaster innen kort tid! Det vil være earlybird priser fram til mai.

Later Event: August 4
Fjordfesten 2017 - Badeparken