Tweet This
Back to All Events

Strandryddedagen 2017 - 6. mai - Hold Norge Rent

Les også artikkelen om plastsøppelhytta Ocean Hope på Storesand - visithvaler.com ->

“De økologiske konsekvensene av søppel i havene er alvorlige. Dyr og fugler som ferdes langs strendene går seg fast og dør i taurester/garnrester. De kan også dø fordi de har spist plastbiter som flyter i sjøen. Fordi plasten blir værende i magen hos fuglene, kan plastinntaket bety at magen fylles opp slik at fuglene ikke får spise fordi de ikke har plass for mat i magen.

— — MARLISCO (MARine LItter in Europe Seas: Social AwarenesS and CO-Responsibility)

Strandryddedagen 2017 finner sted lørdag 6. mai og blir en felles nordisk strandryddedag. Vi rydder over hele Norden på strender, holmer, øyer og havbunnen, samt i innlandet langs vassdrag og innsjøer. Mer informasjon kommer i begynnelsen av mars.

Lørdag 6. mai er en del av årets strandryddeuke 2. - 7. mai, men hver dag er en strandryddedag, og du bestemmer selv når du vil rydde. Meld på din ryddeaksjon i dag!

Meld deg på, og velg ditt strandområde for rydding her ->