Tweet This
Back to All Events

Bare Egil Band Releaseturnè - Bølgen Kulturhus

Bare Egil Band slo gjennom med et brak i 1996 med debutplata «Absolutt ikke». Med singlene «Tagging og Sko», og evige suksesser som «Arne», «Speidern» og «Asfalt» solgte den raskt til gullplate og har blitt en slags moderne klassiker, som stadig rekrutterer nye fans i alle aldersgrupper. Bandet tok seg en god pause etter dette, men har fra 2007 levert en lang rekke plater med bl.a. plateserien «Norge på kryss og tvers vol. 1-3» med lokale sanger skrever til hver konsert bandet spiller. Denne prosessen ble fint fanget på NRKs TV-serie Bare Egil fra 2011, som dokumenterte bandets opptredener land og strand rundt mens Egil lager en ny sang til hvert sted og opplever nokså mye pussige greier. Bare Egil Band forefinnes i en lang rekke varianter. I utgangspunktet er Bare Egil Band bare Egil med kassegitar, men det hender at han har med seg et fullt backingband, som oftest bestående av hele eller mesteparten av El Cuero. Da skal det egentlig hete Ikke Bare Bare Egil Band Band, men det hender at de slurver med navnedistinksjonene. Har også en meget populær barneforestilling sammen med sin gode venn og kollega Aslag Guttormsgaard under navnet Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow. Egil selv er også kjent for de brede lag for hyppige opptredener på Brille og Nytt på nytt på TV. Han dukker også av og til opp som skuespiller i ymsesammenhenger. Hadde bl.a. en liten pølsespisende opptreden i Side om side, dukket i 2016 opp i barnefilmene Gilberts grusomme hevn (Maipo) og Hakkebakkeskogen (Qvisten). Bare Egil Band var husdikter/-sanger for Radiofront på NRK P2 i perioden 2007-2010. Han spiller også i Gartnerlosjen, Hurra Torpedo, Black Debbath og Thulsa Doom. 1996. «Absolutt Ikke». Spellemannsnominert som årets mannlige artist 2007. «Sanger fra Bare Egil» «Det noe svakere andrealbumet» 2008. «Jeg er helt rå» 2009. «I fyr og flamme». Spellemannsnominert, men trakk seg fordi han var nominert sammen med masse kvinnfolk og dermed ikke hadde noen sjanse uansett. 2011. «Norge på kryss og tvers volum 1 & 2» 2014. «Heia Norge» «Bare Egils beste fotballsanger vol. 1» «Norge på kryss og tvers volum 3» Anbefales hvis du liker: humor, norske tekster, rock Arrangør: Bølgen Kulturhus