Tweet This
Back to All Events

Herrene i haven – klare med nytt album - Støperiet scene

Urijazz forsøker i hver sesong å presentere lokale prosjekter med klubbens kjernemusikere. Nå er Herrene ute og rir i haven igjen, med Stein Erik Lundes tekster og bandmedlemmers musikk. Albumet har i skrivende stund arbeidstittel «Fløtetyv», og konserten spilles i anledning av at det gis ut. Som på forrige album er Gro Dahle med som tekstforfatter i tillegg til Stein Erik Lunde. Musikalsk har flere av sangene et større rom og tyngre anslag, samtidig som bandet utvides i styrke. Herrene gikk i studio tidlig i januar i år, med demoinnspillinger gjort på et tidligere tidspunkt som utgangspunkt. Disse ble gjort uten en tangentmann i tankene, så Herrene legger ut på reise med et indre kompass, men uten kart. Innspillingen foregår i Terje Johannesens studio. Herrene slapp i fjor singelen «Det ror og det ror» om flyktningkrisen. Herrene har spilt sammen siden de var guttunger, nå har de runda femti alle mann! De har vært aktive i et utall sammenhenger både på egen hånd, med nevnte band og med Dylan-tributten Ødeland Kvartal. De er gjerne husband når kulturlivet i Tønsberg samler seg for forestillinger og prosjekter. De siste årene kan vi nevnte konserter og forestillinger med musikk av Tom Waits, Billie Holiday og sist Bob Dylan i forbindelse med hans 75-årsdag og Nobelpris. Musikere fra Herrene var bandet til Odd Børretzen i mange år og spiller også for Lars Martin Myhre. Herrene i Haven er deres eget prosjekt, og Urijazz er glade for å få arrangere slippkonserten. Musikerne betyr mye for klubben, og de har vært aktive i og rundt Urijazz siden oppstarten i 1979. Reidar Vinje Stensvold – gitar, vokal Rune Jenssen – tangenter Terje Johannesen – gitar, trompet, vokal Olaf «Knerten» Kamfjord – bass, vokal Jon Rosslund – trommer Billetter 250/200