Tweet This
Back to All Events

Kari Elisabeth Haug - Kunstneres Påskeutstilling - Hotel Wassilioff


Velkommen til Påskeutstillingen i Stavern! Min utstilling "Den levende kunsten" blir å se på Hotell Wassilioff fra 8. april. Helgen 8. og 9. deltar jeg på en utstilling i Paris, men jeg vil være til stede i Stavern fra 13.april og hver dag frem til og med mandag 17. Offisiell åpning blir Skjærtorsdag, 13.april, kl 13.00, håper å se mange av dere da. Jeg stiller ut malerier, tegninger og trykk. Hyggelig om du vil dele arrangementet. Hjertelig velkommen! Vennlig hilsen Kari Elisabeth Litt om "Den levende kunsten Konklusjonen skal ikke være tydelig eller gitt. Du som tilskuer skal få en retning ved hjelp av former og fargevalg, til å komponere bildet ferdig, gjennom erindring, gjenkjenning, assosiasjon og refleksjon, slik enhver komponerer og tar valgene i egne liv. «Åpenhet» er viktig, slik at bildet kan tolkes forskjellig fra dag til dag, etter sinnstilstand og humør. Det skal være en støtte til fantasien, en trøst til det sårbare, en energi til det sprudlende livet. Jeg har fokus på det levende mennesket, med sorger, gleder, utfordringer. Jeg lar streken boltre seg, lar den finne nye veger, løsninger, føre inn til "hemmeligheten" som finnes i hver av oss, unikt og levende. Jeg ønsker å ha en stemme med i samfunnsdebatten, sette søkelys, oppmuntre, antyde.. Jeg tenker mye over de eksistensielle spørsmålene, sammen med underbevisstheten og det intuitive er de med meg i arbeidet og bygger "på", strøk for strøk. Bildet skal gi frihet til å tolke. Det er krevende å "lykkes" i samfunnet vårt, kravene er mange, det er krevende å holde taket i seg selv, og lett å la andre ta kontrollen. Når kan vi bli fri og finne tilbake til den vi virkelig er? Jeg arbeider hele tiden mellom de to ytterpunktene, kaos og kontroll. Jeg arbeider med å gi strøkene energi, jeg arbeider med å gi dem kraft, slik det levende mennesket skal finne sin styrke.. Jeg fasineres av filosofer, tenkere som gjennom alle tider har forsøkt å gi svarene. De eksistensielle spørsmålene er tidløse og endrer seg lite til tross for et samfunn i total forvandling. Kunsten blir en redskap til å prøve å besvare disse spørsmålene. Den danske filosofen K.E. Løgstrup sier at vi har en flik av en annens liv i våre hender. Finner vi den gode kilden i oss selv, er vi også forbilder for andre. Jeg ønsker å tenke stort, jeg ønsker at hver enkelt av oss skal finne «vår gode hensikt» og formidle dette videre.. Jeg ønsker at du som betrakter av min kunst, skal lete frem, komme i kontakt med dine ekte verdier, din ressurs….det levende mennesket. "Den levende kunsten" har vært på forsiden av internasjonale kunstbøker/magasiner, den har vært stilt ut i Asia, Europa og USA og fått internasjonale utmerkelser. Den er representert i permanente museumssamlinger i USA og Danmark. Mer informasjon: www.kariart.net