Tweet This
Back to All Events

Cirkus Cirkör - Limits - Nøtterøy Kulturhus

Svenske nysirkusstjerner tøyer grenser.

- Enestående sirkuspoesi. Svenska Dagbladet om Cirkus Cirkörs «Limits».

Nøtterøy Kulturhus presenterer publikumsfavorittene, verdenskjente Cirkus Cirkör. Det er en grunn til at Cirkus Cirkör har en trofast skare norske fans: de gir deg en fenomenal blanding av dans, akrobatikk og musikk. Denne gang kommenterer de også den pågående flyktningkrisen.

«Limits» hadde urpremiere tidligere i år, og får sine første ordinære visninger i Norge vinteren 2017.

Avisa Expressen er blant dem som har latt seg begeistre:
- Metaforene regner over poetisk, rikt, alvorlig men underholdende nysirkus. Migrasjonens fakta og en humanistisk holdning er selve linen for de fantastiske kunstnerne (Margareta Sörenson i Expressen.se mars 2016).

Et av kjennetegnene for nysirkus at akrobatene ikke er sikret.  Motets kraft utfordrer tyngdekraften når mennesker spinner gjennom luften før de lander på tynne planker, eller trygt i hendene til andre akrobater.

- Trots att jag tränar varje dag så skulle jag säga att det fysiska bara är tjugo procent. Åttio procent handlar om att jobba med det mentala ... alla hjärnspöken, rädslan, osäkerheten, kontrollbehovet ... - Saara Ahola.
Slik sett handler forestillingen om styrke, presisjon og smidighet, men også om tillit og samhold:
- I vår parakrobatik är jag flygaren, när jag är i luften måste jag kämpa mot kroppens vilja att hitta balansen. Jag måste låta Peter vara min balans, annars faller vi båda. Min största utmaning är att helt släppa kontrollen och lita på Peter.  - Saara.

På klassisk Cirkus Cirkör-maner snus perspektivet. Langs den slakke linen denne gang passerer tematisk en verden av flukt, migrasjon og nye grenser - samtidig som artistenes og gruppens personlige grenser naturlig nok også setter tema.

Forestillingen er en del av tilbudspakken "Sjefens Fristelse". Den kan du handle her eller i billettluka. PS. Hadde du Sjefens Fristelse i fjor har vi reservert plass til deg allerede.
Når du kjøper Sjefens Fristelse kan du også benytte deg av ekstratilbud, de finner du her.

Saara Ahola akrobatikk og luftakrobatikk
Anton Graaf akrobatikk og springbrett
Einar Kling-Odencrants akrobatikk og springbrett
Manda Rydman luftakrobatikk og kautschuk
Peter Åberg akrobatikk og sjonglering
Samuel Andersson/Thea Åslund musikere

Qutaiba Aldahwa, Javid Heidari fortellerstemmer

Tilde Björfors regi og idé

Foto: Mattias Edwall / Mats Bäcker

Varighet: 2 timer inkl. 20 min. pause.

PS. Vi har reservert seter for deg som kjøper tilbudspakken Sjefens Fristelse.