Tweet This
Back to All Events

Vis meg versa! Lars Lillo-Stenberg møter Geir Gulliksen

Har du noen gang gått rundt med en sangtekst på hjernen og tenkt at dette er stor lyrikk? Eller lest et dikt som er så fint at du nærmest hører musikk i bakgrunnen? Vis meg versa! er en programserie der vi setter fokus på sangteksten som litterær sjanger. Hva er egentlig forskjellen på sangtekst og bokpoesi? Og hvorfor blir boklyrikken sett på som stor kunst, mens sanglyrikken ikke gjør det?

Gjennom tre kvelder denne våren møter en sangpoet og en bokpoet programleder Håvard Rem til samtale om egne tekster og skriveprosessen.

Kveldens gjester:
Lars Lillo-Stenberg er en allsidig kunstner, særlig kjent som frontfigur og vokalist i rockegruppen deLillos. Som låtskriver i bandet fikk han fort oppmerksomhet for sine enkle og direkte, men likevel underfundige tekster. Albumet Suser av gårde fra 1986 gjorde deLillos kjent i hele Norge og ble straks hyllet som en milepæl i norsk rock. Lillo-Stenbergs senere merittliste både som soloartist og fortolker av andres tekster har gjort han til en av våre mest folkekjære artister. Lillo-Stenberg har også laget musikk til teaterforestillinger i tillegg til å komponere for film. Han har mottatt en håndfull priser gjennom karrieren, deriblant Oslo bys kunstnerpris, Prøysenprisen og Tekstforfatterfondets ærespris.

Geir Gulliksen debuterte i 1986 og har skrevet en rekke kritikerroste dikt, essays, skuespill, romaner og barnebøker. I 2014 mottok han Aschehougprisen for sitt samlede forfatterskap, og juryen fremhevet særlig hans romaner som «ambisiøse og kraftfulle kjærlighetshistorier som med frekk eleganse skaper en ny standard for relevant samtidslitteratur.» Gulliksens hittil siste bok, Historie om et ekteskap, ble nominert til Nordisk Råds Litteraturpris.Billetter kr 100 kan kjøpes på Ticketmaster og i skranken (Alle rettigheter ved With bok & kaffe fra kl. 19.00 - 19.30)