Tweet This
Back to All Events

Marinemusikken - Påsketid med messingklang

Torsdag 6. april kl. 19.00, Tønsberg domkirke

Marinemusikken, i samarbeid med Klingende kirkelandskap, inviterer her til en storslått konsert med et stort messingensemble, Tønsberg domkor og solist Eirin Rognerud. Under konserten vil koret og Marinemusikkens utvidede messingensemble blant annet urfremføre verket « Chaconne & canzona», skrevet for Messingensemble og kor av domorganist Arne Rodvelt Olsen. Publikum vil også få høre musikk av Johan Sebastian Bach, Henri Tomasi, Eivind Groven og Lars Thomas Holm. Dirigent er Marinemusikkens fagdirektør og kunstneriske leder Bjarte Engeset.

Marinemusikkens Messingensemble er for anledningen utvidet med full slagverksbesetning og fire horn, i tillegg til fire trompeter, fire tromboner og tuba som er ensemblets vanlige besetning.

Konsertens solist er det unge sopranstjerneskuddet Eirin Rognerud fra Lommedalen. Hun studerer for tiden ved Barratt Due Musikkinstitutt og i 2016 stakk hun av med den høythengende Midgardprisen under den nasjonale «Midgardkonkurransen» som arrangeres for unge utøvere innen klassisk musikk. Marinemusikken hadde med seg Eirin under konsertforestillingen av «Carmina Burana» i fjor høst og vi kan love publikum et sangtalent utenom det vanlige.

Tønsberg Domkor ble stiftet i 2006, og er i dag et veletablert ensemble bestående av 22 erfarne sangere. Koret har sin institusjonelle tilknytning i Tønsberg domkirke og har som mål å utøve tradisjonell og nyskapende korkunst på et høyt kunstnerisk nivå. Tønsberg domkor gjorde sin debutkonsert under Vestfoldfestspillene i 2007, og arbeider aktivt med å fremme konsertvirksomhet på kulturarenaer både i og utenfor den kirkelige ramme.