Tweet This
Back to All Events

Urijazz - Scheen jazzorkester - Tønsberg

Scheen jazzorkester – et stort band med trommeslager og komponist Audun Kleive i midten Scheen jazzorkester er et mindre storband og består av 13 musikere. Orkesteret er nå et profesjonelt orkester bestående av musikere med opphav i Grenland. De har holdt på siden 2010 og har gjort konserter og innspillinger med musikk av lokale folk som Rune Klakegg, Guttorm Guttormsen, Magne Rutle og – for denne kvelden – trommeslager Audun Kleive. De har nylig gitt ut musikken på albumet «PoliturPassiarer». Audun Kleive er en av landets fremste trommeslagere, med et stort internasjonalt renommé. Han er kjent for samarbeid med blant andre Jon Balke og Per Jørgensen i Jøkleba, Oslo 13, Terje Rypdal, Marilyn Mazur og Jan Gunnar Hoff. I tillegg har han hatt sine egne prosjekter med musikere som Christian Wallumrød (også på programmet i vinter) og Nils Petter Molvær. Audun har en teknikk og en tilstedeværelse som trollbinder lytteren. Audun beskriver selv musikken han har laget til dette prosjektet, der han lar orkesteret fungere som et trommesett: «Min første idé var å komponere/arrangere både rytmisk og harmonisk hva som foregår på "innsiden" av mitt trommesett; de ulike mønstre og bevegelser som sprer seg mellom to armer og to bein. Instrumentene (i tillegg til trommer) vil da fungere som en slags "stort-ensemble-trommis" og gjøre mye av arbeidet trommeslageren tradisjonelt gjør, slik at jeg kan bevege seg mer fritt rundt i komposisjonene.» Det aller meste av stoffet er skrevet musikk, men det er selvsagt rom for de fine solistene i orkesteret. Audun Kleive – trommer, komposisjon Guttorm Guttormsen – saksofoner, fløyte, klarinett André Kassen - saksofoner Jon Øystein Rosland – saksofon Line Bjørnør Rosland – klarinetter Thomas Johansson – trompet Finn Arne Dahl Hanssen – trompet Magne Rutle – trombone Benedikte Follegg Hol – trombone Åsgeir Grong – basstrombone Rune Klakegg – piano Jan Olav Renvåg – bass Biletter 200/150

 

Earlier Event: April 26
Brunlanes IL - Store Bergan
Later Event: April 27
Torsdagskafeen i Nanset kirke