Tweet This
Back to All Events

Gard Granerød: Foredrag - Solvangkirken

"Jahve og Jaho - jødedommens mange ansikter". Bibelen har formet vårt bilde av jødenes gudstro. Den hellige boken sier oss likevel ikke alt. Troen på Jahve var mer mangfoldig enn vi gjerne tror. Det hevder professor i Det gamle testamente ved Det teologiske menighetsfakultet, Gard Granerød fra Stokke. Han har studert en jødisk koloni som holdt til på øya Elefantine i Øvre Egypt i århundrene før Jesu fødsel. Jødene på Elefantine ser ikke ut til å ha kjent til verken mosebøkene eller de profetiske skriftene. Historien om Elefantine åpner oss opp for gudstroens mange ansikter. Gard Granerød fikk sin doktorgrad ved MF i 2008 og har fra 2016 vært ansatt som professor i Det gamle testamente samme sted. Tønsberg Kirkeakademi er arrangør.