Tweet This
Back to All Events

Michael Duch fremfører verker av John Lely - Tønsberg og Nøtterøy bibliotek

Nonfigurativ musikk i samarbeid med Tønsberg og Nøtterøy bibliotek inviterer til en ettermiddag i samtidsmusikken sitt tegn. Konserten foregår på Tønsberg og Nøtterøy bibliotek sitt nye konsertlokale. Michael har besøkt Nonfigurativ musikk flere ganger før. Sammen med Lene Grenager og Marianne Lie ute på Veierland, som halvparten av duoen Origami Tacet sammen med Tore Honore Bøe og sammen med Lemur, improvisasjonskvartetten som nettopp feiret sitt ti-års jubileum. Med seg på dette Tønsberg-besøket har han den engelske komponisten John Lely, en av de mest interessante komponistene i den britiske eksperimentelle musikken i dag. Michael Duch og John Lely har samarbeidet i flere sammenhenger de siste fem årene. Det første møtet var ved å framføre musikk sammen av Cornelius Cardew i London i 2010 på et Cardew symposium. Lely utfordret Duch til å framføre Hanne Darbovens momumentale verk Opus 17a i London i 2012 som en del av serien "Music We'd Like To Hear". Duch inviterte han så til Trondheim i oktober samme år for å snakke om og framføre verker fra boka "Word Events" som Lely skrev sammen med James Saunders. I 2014 framførte Duch The Harmonics of Real Strings som Lely har skrevet for solo strykeinstrument på Bomuldsfabriken i Arendal, og høsten 2015 møttes de i London for å spille inn stykker av flere yngre eksperimentelle komponister. Duch urfremført nylig et nytt verk av Lely for kontrabass og tape (Part Music for Double Bass) på den eksperimentelle musikkfestivalen Borealis i Bergen. På Tønsberg og Nøtterøy bibliotek kommer John Lely til å fortelle om sine komposisjoner før Michael Duch fremfører flere av disse. I tillegg kommer Lely selv til å fremføre ett verk sammen med lokal ikkemusiker Håkon Lie. 1. Introduksjon av John Lely 2. White Noise Machine (2004) fremført av John Lely på white noise generator og Håkon Lie på platespiller. 3. Part Music for Double Bass (2017)) fremført av Michael Duch på kontrabass 4. The Harmonics of Real Strings (2006) fremført av Michael Duch på kontrabass 5. Harmonica High (2002). Dette stykket fremføres på et ukjent antall munnspill. Sted: Tønsberg og Nøtterøy bibliotek Tid: Lørdag 22.4. Dørene åpner 15.30 Pris: 100,- Alle rettigheter ved With bok & kaffe fra kl. 15.30-16.00 Bildet av Michael Duch tatt av Mira Benjamin http://www.borealisfestival.no/2017/michael-duch-part-music-for-double-bass/ http://www.anothertimbre.com/johnlely.html https://www.facebook.com/nonfigurativmusikk/