Tweet This
Back to All Events

Lysets Øyeblikk - Bølgen Kulturhus

Lysets Øyeblikk Forestillingen tar deg med på en reise gjennom Harald Sverdrups ( 1923-1992 ) liv og forfatterskap. Skuespiller Torstein Andersen og Harald Sverdrups datter, -sanger og smykkekunstner, Elfi Sverdrup, leser et utvalg av hans beste dikt. Elfi Sverdrup har laget lydsmykker med tilhørende komposisjoner knyttet til enkelte av diktene. Du får smakebiter fra Harald Sverdrups korrespondanse med andre forfattere, etterreaksjoner på TV-opplesningen av hans mest kjente satiriske dikt fra 70-tallet "Øvelser i hjemlig diskriminering" og brennende aktuelle miljødikt. Enkelte av diktene settes i samfunnsaktuelle sammenhenger. Harald Sverdrup var framsynt og skrev dikt om de fleste av livets sider. Alt fra torskeskiver på en tallerken til dobbeltbunnete naturdikt, dikt om kjærlighet, krig og det å gjøre ingen ting. Diktene får deg til å undres over livets små detaljer, verdensrommets enorme størrelse, krigens bestialske grusomheter, ekstatisk lykkerus og hverdagslige kjærlighetsopplevelser. Harald Sverdrup er en av etterkrigstidens største lyrikere. LYSETS ØYEBLIKK (av Harald Sverdrup) ”Hvem er du som møter hennes munns soloppgang og løftet om den dobbelte regnbue innerst i favntaket med dødsens rolige hender" Lysets øyeblikk er denne dobbelte regnbuen innerst i et samlivs nåde. Vi er ett til samme musikk og likevel to. Lysets øyeblikk er hele mitt liv av tap og taps vinning gjennom mørke, frykt og ensomhet: en gnist, en ildflue som gløder i vinden. Lysets øyeblikk er hvis jeg døende og halvblind aner ansikter, trær og hus for siste gang og ikke angrer ett sekund.

Earlier Event: April 20
Diabetesforbundet Larvik medlemsmøte
Later Event: April 20
Dette skjer på Wilhelmsen House