Tweet This
Back to All Events

Vis meg versa! Pedro Carmona-Alvarez møter Gunnhild Øyehaug - Tønsberg og Nøtterøy bibliotek

Har du noen gang gått rundt med en sangtekst på hjernen og tenkt at dette er stor lyrikk? Eller lest et dikt som er så fint at du nærmest hører musikk i bakgrunnen? Vis meg versa! er en programserie der vi setter fokus på sangteksten som litterær sjanger. Hva er egentlig forskjellen på sangtekst og bokpoesi? Og hvorfor blir boklyrikken sett på som stor kunst, mens sanglyrikken ikke gjør det? Gjennom tre kvelder denne våren møter en sangpoet og en bokpoet programleder Håvard Rem til samtale om egne tekster og skriveprosessen. Kveldens gjester: Pedro Carmona-Alvarez er romanforfatter, lyriker, oversetter og musiker og debuterte med diktsamlingen Helter i 1997. Siden debuten har han utgitt ytterligere to diktsamlinger, tre romaner og en essaysamling. Han har dessuten vært redaktør for flere antologier. Carmona-Alvarez har mottatt en rekke litterære priser, blant annet P2-lytternes romanpris. For romanen Og været skiftet og det ble sommer og så videre ble han nominert til en av verdens største litterære priser, Dublin Literary Award. Han er også musiker i flere band, som Sister Sonny og Moon Pedro & the New Farm Street Orchestra. Gunnhild Øyehaug underviser ved Skrivekunstakademiet i Hordaland, og debuterte med diktsamlingen Slaven av blåbære i 1998. I 2004 ble novellesamlingen Knutar nominert til Brageprisen og vant Bergensprisen. Hun har vært medredaktør av det litterære tidsskriftet Vagant, og litteraturkritiker for avisene Morgenbladet og Klassekampen. Hun debuterte som romanforfatter i 2008 med den kritikerroste Vente, blinke, som ble kåret til årets bok av Morgenbladets lesere i 2009 og senere filmatisert i 2015. Rett etter samtalen spiller Pedro Carmona-Alvarez en minikonsert. Billetter kr 100 kan kjøpes på Ticketmaster og i skranken (Alle rettigheter ved With bok & kaffe fra kl. 19.00 - 19.30)