Tweet This
Back to All Events

«Takk til Truls» - Sanakers avskjedskonsert - Torpedoverkstedet, Karljohansvern, Horten

«Takk til Truls» - Sanakers avskjedskonsert

4. mars, kl. 19.00, Torpedoverkstedet, KJV. Horten

Denne konserten har Marinemusikken viet til å takke av korpssjef Truls Sanaker når han nå, etter 32 år i korpset, forlater Marinemusikken og Forsvarets Musikk og går over i ny stilling som direktør for Vestfoldfestspillene. Før Sanaker gikk over i rollen som sjef for Marinemusikken spilte han i mange år trompet i korpset, og ingenting er vel da mer naturlig enn at en av verdens fremste trompetister, Tine Thing Helseth, er denne kveldens solist med korpset, under ledelse av Marinemusikkens fagdirektør og kunstneriske leder Bjarte Engeset.

Tine Thing Helseth har spilt med ledende orkestre og dirigenter på de største scenene i inn- og utland. Helseth har gitt ut flere prisbelønte album og urframført spesialskrevne verker av noen av de ledende komponistene i dag. I 2013 startet hun sin egen festival på Munchmuseet i Oslo, tine@munch. I tillegg til sin virksomhet som solist har hun også etablert to ensembler, tenThing Brassensemble og Tine Thing Helseth Quintet. Tine er også ansatt som professor ved Norges musikkhøgskole.