Tweet This
Back to All Events

Lloyd Cole - Nøtterøy Kulturhus

 Lloyd Cole har en stor fanskare Norge, og kanskje i Tønsbergregionen spesielt, og han vil denne kvelden spille låtene fra det mange vil anse som hans gylne år: 1983-1996. Strengt tatt snakker vi om et skikkelig “greatest hits”-show!

Med sin unike tilstedeværelse på scenen og sin fantastiske evne som historieforteller, vil Lloyd Cole gjøre dette til en vakker og magisk kveld for musikkelskere.

Fra det tilsynelatende store intet kom Lloyd Cole & the Commotions i 1984 opp med det kritikerroste albumet "Rattlesnakes". I en tid der den synthbaserte musikken dominerte listene var det befriende å høre bandets enkle gitarrock, der den gode melodien og de intelligente tekstene stod i fokus. "Rattlesnakes" har i ettertid gått inn i musikkhistorien som en av de store utgivelsene. Salgsmessig gjorde bandet det bedre med de påfølgende albumene "Easy Pieces" (1985) og "Mainstream" (1987), selv om de ikke ble belønnet med den samme klassikerstatusen.

Lloyd Cole var svært populære hos kritikerne, likefullt var det noen som mente atsangene hans kun hadde to temaer: Skottland og hans eks kjærester. En påstand som hadde et snev av sannhet i seg.

Allerede i 1988 var historien om Lloyd Cole & the Commotions over. Kun 6 år etter at bandet ble dannet. Lloyd Cole som i sin tid hadde startet bandet, og som i dens levetid var hjernen, valgte da å gå solo. Hans første to soloalbum «Lloyd Cole» (1990) og «Don’t get weird on me, babe» (1991) ble tidlig klassikere! 

Lloyd Cole vil på denne turneen kun besøke Oslo og Nøtterøy i Norge. I tillegg vil blant annet Gøteborg, Stockholm, København, Paris og Amsterdam få besøk.