Tweet This
Back to All Events

Vis meg versa! Don Martin møter Klaus Hagerup - Tønsberg og Nøtterøy Bibliotek

Har du noen gang gått rundt med en sangtekst på hjernen og tenkt at dette er stor lyrikk? Eller lest et dikt som er så fint at du nærmest hører musikk i bakgrunnen? Vis meg versa! er en programserie der vi setter fokus på sangteksten som litterær sjanger. Hva er egentlig forskjellen på sangtekst og bokpoesi? Og hvorfor blir boklyrikken sett på som stor kunst, mens sanglyrikken ikke gjør det?

Gjennom tre kvelder denne våren møter en sangpoet og en bokpoet programleder Håvard Rem til samtale om egne tekster og skriveprosessen.

Kveldens gjester:
Don Martin er kjent som rapper, DJ og musikkprodusent, og som mangeårig medlem av gruppen Gatas Parlament regnes han som en av pionerene innen norskspråklig rap. I 2013 gav Don Martin ut sitt første soloalbum på norsk En Gang Romsåsgutt Alltid Romsåsgutt, som ga han en Spellemann i kategorien urban. På albumet var blant annet den kritikerroste singelen Nilsen, en personlig hyllest til Oslos østkant, som han ble tildelt Nopasprisen Årets Tekst for.

Klaus Hagerup er sønn av den folkekjære dikteren Inger Hagerup, og vokste opp i et hjem fullt av litteratur og skriving. Han debuterte med diktsamlingen Slik tenker jeg på dere i 1969, men er mest kjent som dramatiker for radio og teater samt som ungdomsbokforfatter. Hagerup har arbeidet ved flere nasjonale scener, både som skuespiller, instruktør og dramaturg. Flere av hans tekster har blitt tonesatt av Sverre Kjelsberg, blant annet Ellinors vise, og han har mottatt flere litterære priser for verkene sine.Billetter kr 100 kan kjøpes på Ticketmaster og i skranken (Alle rettigheter ved With bok & kaffe fra kl. 19.00 - 19.30)