Tweet This
Back to All Events

Marinemusikken - Nordiske vintertoner - Horten kirke

Nordiske vintertoner

Torsdag 9. februar kl. 19.00, Horten kirke

Velkommen til en flott kassisk konsert i Horten kirke. Dette blir en aften med musikk av nordiske komponister og verk av blant andre Sibelius, Egil Hovland og Olav Berg fra Horten. Solist under konserten er den unge cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen fra Horten som vil fremføre Friedrich Guldas Konsert for cello og blåseorkester.

Dirigent er Cathrine Winnes.

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen er en norsk cellist med en lang og solid bakgrunn. Hun startet å spille som 5-åring ved Horten Kulturskole. I 1998 ble hun tatt opp som elev ved Barratt Due Musikkinstitutt, og i seks år hadde hun undervisning med professor Aage Kvalbein. Frida Fredrikke fullførte sin Bachelor ved Norges Musikkhøgskole våren 2011 med professor Truls Mørk. Hun har også i flere år studert med professor Frans Helmerson. Våren 2014 fullførte Frida Fredrikke Master etter to år ved Edsberg Slott, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med professor Torleif Thedéen. Frida Fredrikke har vunnet priser og stipend internasjonalt og nasjonalt: ”Young Musician” i Tallin, Antonia Janigro International Cello Competition i Porec, Arve Tellefsens musikkpris, RWE Dea musikkstipend, Järnåker og nylig mottok hun "Wesselprisen" fra Det Norske Selskab. Hun har gjort seg bemerket som solist med en rekke orkestre i inn- og utland, deriblant Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Münchner Rundfunkorkester, Zürich Kammerorkester, Kaunas Philharmonic og Gøteborg Symfoniorkester. Frida Fredrikke har jobbet som solocellist i det Kungliga Hovkapellet, Kungliga Operans Orkester i Stockholm, og er nå frilanscellist i Oslo med mange oppdrag som solocellist med orkestre og som kammermusiker. Hun er også fast gruppeleder i strykeorkesteret Ensemble Allegria. Celloen hun spiller på er laget av Nicolas Lupot, 1823, og er utlånt av Dextra Musica.

Cathrine Winnes er en norsk dirigent som har sin utdanning i musikkpedagogikk og klassisk saksofon fra Norges Musikkhøgskole, og direksjon fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Norges musikkhøgskole med blant andre Jorma Panula, Ole Kristian Ruud og Per Sigmund Thorp som lærere. Winnæs har dirigert flere av de profesjonelle orkestrene i Norge, deriblant Oslo-Filharmonien, Kringkastingsorkesteret, Trondheim Symfoniorkester, Tromsø Symfoniorkester og samtlige av de norske profesjonelle militærkorpsene. I utlandet har hun gjestet Odense Symfoniorkester, Helsingborg Symfoniorkester, og Estlands Nasjonaloperas orkester. Winnæs har også vært aktiv innenfor samtidsmusikken, blant annet med prosjekt Inversion. Hun har vært kunstnerisk leder for Universitetets Symfoniorkester i Oslo og har vært ansatt på Musikkonservatoriet i Trondheim som dirigentstipendiat. Cathrine Winnæs vant i 2013 NM for janitsjarjorps som dirigent for Christiania Blåseensemble. Hun er nå ansatt som sjefsdirigent og kunstnerisk leder for Östgöta Blåsarsymfoniker i Linköping og sjefsdirigent for Blåsarsymfonikerna i Stockholm.