Tilbake til alle arrangementer

Patina - å eldes med glans - Bølgen Kulturhus Larvik


Av Arne Fagerholdt

Suksessen fra Trøndelag kommer hit og dermed fødes 26 nye stjerner på kjendishimmelen i Vestfold. For det er aldri for sent å gjøre sin debut på scenen! «Patina» er en hyllest til våre mødre, bestemødre og oldemødre. En danseteaterforestilling med 26 damer i alderen 67 til 85 år pluss ei ung jente på 12 år, til musikk fra kvinnenes ungdomstid frem til i dag. Suksessen fra Trøndelag bringes videre til Bølgen hvor vi møter Larviksdamer i danseriske scener hvor selve livet utspiller seg i all sin glede, sårhet og undring.

Forestillingen laget av den tidligere teatersjefen på Carte Blanche, koreograf Arne Fagerholt. Han ville få eldre damer til å funkle i en danseforestilling verden aldri før har sett. Forestillingen hadde urpremiere ved Orkdal Kulturscene i 2012, og har siden gått sin seiersgang med gjestespill ved blant annet Trøndelag Teater, Den Norske Opera & Ballett, USA turné, TV-program og to høythengende priser. Damene fra Orkanger fikk en av sine livs opplevelser, og gav stafettpinnen videre til Haugesund, Bærum, og nå endelig til Larvik.

Patina betyr å eldes med glans.
Media bombarderes oss med retusjerte bilder av «perfekte», unge modeller, mens den egentlige skjønnheten ligger i livsvisdom og spor av levd liv. I «Patina» blottstilles dette, i all sin ærlige sårbarhet, visdom og skjønnhet – en skjønnhet som kommer innenfra. Damene i «Patina» ønsker også å bli sett! De danser med hjertet, med sine forutsetninger og inviterer publikum inn i sin verden full av følelser, nostalgi og humor. Det handler om å fremstå som den man er, og blottstille rynker og skavanker, vise fram spor av selve livet.

Forestillingen, som skal vises i Bølgen er et samarbeid mellom Larvik Kommune, Bølgen Kulturhus og Studio Nille. Ideen til produksjonen og samarbeidet kommer fra Elin Rusti, daglig leder ved Studio Nille.

Damene har vært samlet en dag i uka i Studio Nilles lokaler i over et år, og inntar Storsalen i Bølgen med premiere onsdag 8. Februar. Damene er råtøffe som har begitt seg ut på dette eventyret, og vi gleder oss til å gi dem vår hyllest!

Produsenter: Studio Nille og Bølgen Kulturhus
Koreografi: Arne Fagerholt
Initiativtager og innstuderingsleder: Elin Rusti v/studio Nille Medhjelper: Cathrine Bengtson
Kostymeansvarlig: Nanna Heiberg
Lysdesign: Steinar Lohne

Forestillingen er støttet av Helga Linnea Stiftelsen og Larvik Kommune

Dansere: Ingeborg Ofstad, Kari Andersen Hagen, Brita Anne Moldestad, Ebba Bülow Kristiansen, Tulla Andersen, Laila Karola Løwe, Turid Bengtson, Reidun Wendel, Greta Uri Gran, Kari Kavli Kolterud, Grethe Holthe, Ingunn Tanggaard, Maria M. Holmboe, Ellen Kilvær, Laila Helstad, Rikke Sørhus, Kjersti Myrebøe, Ann Christin Sulejewski, May Lisbeth Wang, Kari Johanne Kjørstad, Anneli Tungard, Kari Walle, Solfrid Rimstad, Grethe Lund Mathisen, Unni Østensen, Unni Alfstad og Ida Farmen Holstad

Varighet: 60 minutter.

Anbefales hvis du liker: dans, musikk, scenekunst

Arrangør: Studio Nille & Bølgen Kulturhus