Tweet This
Back to All Events

Ingenting er ingenting - Nøtterøy Kulturhus

Gjestespill fra Nationaltheatret:

"Jeg er 76 år, og jeg tenker mye på aldring, forvirring og død. Jeg er på vei inn i det fremmede landet, her kommer noen fortellinger derfra …"

Slik åpner skuespiller Thea Stabell sin forestilling Ingenting er ingenting. Stabell står alene på scenen og fletter sammen to historier: Den ene handler om den 83 år gamle Jorunn Marie Bukkøy, som ble funnet i snøen, i et rosebed utenfor blokken der hun bodde. Den andre handler om en selvsikker, ubehersket konge og en troskyldig jarl – fra verdenslitteraturens kanskje største verk om alderdom, Shakespeares Kong Lear.

I vår moderne tid er vi redde for aldringsprosessen og denne tanken har vært et springbrett for arbeidet med forestillingen. Thea Stabell har tidligere hatt eventyrlig suksess med Babettes gjestebud som fortellerteater. Hun tar med seg erfaringene derfra når hun nå lager nytt fortellerteater, som med minst mulig scenisk utstyr lar ord, karakterisering og bevegelser skape bilder i publikums hoder.

Forestillingen er en del av tilbudspakken "Sjefens Fristelse". Den kan du handle her eller i billettluka. PS. Hadde du Sjefens Fristelse i fjor har vi reservert plass til deg allerede.

Når du kjøper Sjefens Fristelse kan du også benytte deg av ekstratilbud, de finner du her.