Tweet This
Back to All Events

Aske - Bølgen Kulturhus Larvik

Aske er et poetisk og brutalt stykke figurteater om hvordan kreftene i oss uhyggelig raskt kan skifte fra skapende til ødeleggende. En historie full av ild, villskap, uro og kjærlighet. Forestillingen er inspirert av den Brageprisvinnende romanen «Før jeg brenner ned» av Gaute Heivoll, som handler om en pyroman som i 1978 herjet i bygda Finsland. Det er også utgitt en film som bygger på samme bok. «Pyromanen» hadde premiere på norske kinoer våren 2016. I 2015 ble «Aske» nominert til Heddaprisen i klassen for beste audiovisuelle design. Forestillingen er utviklet av Nordland Figurteater i samarbeid med det legendariske Compagnie Philippe Genty. Det frankes kompaniet var på Bølgen med forestillingen «Forget me not» under åpningen av Vestfoldfestspillene sommeren 2014.

Medvirkende:
Regi - Yngvild Aspeli
Skuespiller/dukkespillere: Amador Artiga/Aitor Sanz Juanes, Andreu Martinez Costa & Pierre Tual
Scenografi: Polina Borisova,Gunhild Mathea Olaussen og Charlotte Maurel. 
Lyddesign: Guro Moe Skumsnes i samarbeid med Ane-Marthe Sørlie Holen
Stemme: Giert Werring / Abbi Patrix
Dukker: Carole Allemend, Yngvild Aspeli, Polina Borisova, Sophie Coëffic & Sebastian Puech
Kostymer: Sylvia Denais
Lysdesign: David Farine
Video: David Lejard-Ruffet
Kunstnerisk rådgivning: Paola Rizza
Dramaturg: Pauline Thimonnier
Outside eye: Philippe Genty og Mary Underwood
Produksjon: Sarah Favier / Centre de création et de production de la MCNN

Støttet av:

Le Mouffetard - Théâtre de la Marionnette à Paris (FR) // Centre de création et de production de la Maison de Culture de Nevers et de la Nièvre (FR) // Théâtre du fil de l’eau (FR) // Théâtre de la Girandole (FR) // La Nef Manufacture d’utopies (FR) // Nord-Trøndelag Teater (NO) // Norsk Kulturråd (NO) // Le Conseil Générale du Département de la Seine-Saint-Denis (FR) // La ARCADI (FR) // Direction des Affaires Culturelles -DRAC Bourgogne (FR) // Fritt Ord (NO) // Fond For Lyd og Bilde (NO) // FFUK (NO) // Le Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes – Charleville-Mezières (FR) // Collectif Grand réservoir // Nordland Fylkeskommune ved Figurteatret i Nordland

Aske er en forestilling for voksne (anbefales fra 14 år)

Anbefales hvis du liker: figurteater, scenekunst, nysirkus

Arrangør: Bølgen Kulturhus