Tweet This
Back to All Events

JUKLERØDSAKEN - Bakkenteigen kulturhus

Hvem er den gale? Juklerødsaken forteller den sanne historien om Arnold Juklerød som i 1971 ble tvangsinnlagt på Gaustad sykehus med diagnosen Paranoia 297.0, religiøs kverulanttype. Bakgrunnen for innleggelsen skal ha vært at Juklerød hadde engasjert seg kraftig mot nedleggelsen av en skole i Kragerø. Var det egentlig derfor? Mens han satt innesperret ble det klart at det var ulovlig å legge ned skolen. Kverulanten hadde altså rett! Juklerød nektet å forlate Gaustad før han fikk med seg et papir der man fjernet diagnosen uhelbredelig og alvorlig sinnslidende. Dette fikk han ikke. Juklerød flyttet derfor inn i et telt på utsiden av Gaustad sykehus, og her ble han boende i mer enn ti år for å bevise at han ikke var gal! Handlet Juklerødsaken om den lille mannen mot systemet? Eller var det mer ved Arnold Juklerød enn offentligheten fikk vite?