Tweet This
Back to All Events

Teater Ibsen: Juklerødsaken - Bølgen Kulturhus Larvik

Hvem er den gale?

Juklerødsaken forteller den sanne historien om Arnold Juklerød som i 1971 ble tvangsinnlagt på Gaustad sykehus med diagnosen «Paranoia 297.0, religiøs kverulanttype». Bakgrunnen for innleggelsen skal ha vært at Juklerød hadde engasjert segkraftig mot nedleggelsen av en skole i Kragerø. Var det egentlig derfor?

Mens han satt innesperret ble det klart at det var ulovlig å legge ned skolen. Kverulanten hadde altså rett! Juklerød nektet å forlate Gaustad før han fikk med seg et papir der man fjernet diagnosen «uhelbredelig og alvorlig sinnslidende». Dette fikk han ikke. Juklerød flyttet derfor inn i et telt på utsiden av Gaustad sykehus, og her ble han boende i mer enn ti år for å bevise at han ikke var gal!

Handlet Juklerødsaken om «den lille mannen mot systemet»? Eller var det mer ved Arnold Juklerød enn offentligheten fikk vite?

www.teateribsen.

Anbefales hvis du liker: dokuteater, scenekunst, teater

Arrangør: Teater Ibsen