Tweet This
Back to All Events

Hellbillies - Bølgen Kulturhus Larvik

Grunnfjellet i norsk country rock er ute med nytt album.

Hellbillies oser av spilleglede og musikalsk overskudd! Rockefavorittene fra Ål i Hallingdal har i løpet av karrieren solgt plater til gull og platina, vunnet Spellemannspriser i fleng og reist ekvator rundt flere ganger i bandbussen, på vei mot konsertsaler, samfunnshus og festivaler. Nå har to av bandets originalmedlemmer valgt et roligere liv, men idet Hellbillies slipper sitt ellevte studioalbum, låter bandet faktisk mer samspilt og energisk enn noensinne.

Det er knapt noen hemmelighet at hallingdølene er et fantastisk liveband; dette kan bevitnes av alle som har opplevd dem på konsert. Bandet låter så bra at tyngden og sounden får mye (og velfortjent) oppmerksomhet. Men det nye albumet er en påminnelse om at Haugen- brødrene også er glimrende låtskrivere.

Hellbillies har i mange år vært regnet som Norges beste countryrock-band. Men kjennere av amerikansk musikk vet godt at musikksjangrene på dette kontinentet har oppstått som et resultat av vellykket kryssfertilisering. Afro-amerikanske elementer har blandet seg med keltiske, britiske og mellomeuropeiske, og søt musikk har oppstått. Det er den samme gryta man øser av, enten man serverer country, rock, blues eller jazz. På den nye plata har bandet tilsatt noen ekstra knivsodder afro amerikansk musikk, og man føler at bluesen spiller en viktig rolle her, ikke som en blek stilimitasjon, men som en musikalsk ryggmargsfølelse.

Gjennom tre tiår har Hellbillies markert seg som selve grunnfjellet i norsk rock. Det er derfor verdt å merke seg at bandet denne gang har laget et album som er innspilt hos Sono Records i Praha, Tsjekkia, produsert av Lars Håvard Haugen, deretter mikset av den svenske stjerneteknikeren Michael Ilbert (Travis, Roxette) i Berlin, Tyskland, og til slutt mastret av legendariske Tom Coyne i Sterling Sound i New York, USA. Slik lager man norsk musikk på sitt beste i 2016.