Tweet This
Back to All Events

En jente er en halvferdig ting - Papirhuset Teater

Onsdag 15. februar 2017
kl. 19:00 // Papirhuset Teater


Akershus Teater er stolt av som første teater i landet å presentere denne unike historien, etter stor suksess i en rekke land, sist på Young Vic i London. Presentert med Inga Ibsdotter Lilleaas i den store kvinnelige rollen og med en av våre mest erfarne instruktører i regirollen; Trond Lie. Stykket er oversatt av Caterina Cattaneo. 


En jente er en halvferdig ting
av
Eimear McBride.

Monologen En jente er en halvferdig ting er basert på den flere ganger prisbelønte romanen av Eimear McBride, og nå dramatisert av Annie Rice. 

En jente er en halvferdig ting er en skildring av en jentes oppvekst og hennes forsøk på å finne fotfeste og kjempe sin kamp for en rett til liv, dratt mellom religiøs bakgrunn, kjærlighetsløshet, incest og egen ensomhet. Hennes bindeledd til livet er den to år eldre kreftsyke broren som hun etablerte en søskenkontakt med allerede mens hun befant seg i morens liv, og i alt dette mørke finnes en bittersøt overlevelses-humor. 

En jente er en halvferdig ting er skrevet i et rytmisk og prosalyrisk språk som en viktig fortelling om å ikke svikte et barn og om nødvendigheten om å få etablere sitt eget liv. 

Med: Inga Ibsdotter Lilleaas
Regi: Trond Lie
Forfatter: Eimear McBride
Dramatisert av: Annie Ryan
Oversatt av: Caterina Cattaneoo
Foto: Per Heimly
Grafisk oppsett: Itera Gazette
Produsert av: Akershus Teater
Produsent: Sandra Sandbye
Copyright ©2015 Eimear McBride og Annie Ryan. Alle rettigheter
Scenografi: Mari Watn

Earlier Event: February 15
GØY PÅ SKI 2017 - Storås