Tweet This
Back to All Events

Lukas Zabulionis - Changing Tides - Draaben Bar

Det vakre, tidløse og følelsesfulle er ikke enkelt å beskrive. Men melodiøst, mystisk og magisk er sentrale stikkord for Lukas Zabulionis sin debut Changing Tides." 
- sb.no


Debutalbumet Changing Tides som ble sluppet på det norske plateselskapet Curling Legs i September, viser en musiker og komponist med imponerende teft for elegante og enkle melodilinjer som både er umiddelbart tilgjengelige og stemningsskapende.

Changing Tides er sterkt inspirert av ECM sin moderne jazz-estetikk fra 70-tallet og stikkord er Jan Garbarek. Tankegangen bak utgivelsen kan også knyttes til idéene som oppstod i romantikken på 1800-tallet, hvor musikken bærer preg av lengsel, mystikk og kjærlighet der det legges stor vekt på farger og kontraster. Den unge saksofonistens karakteriske spill og tone utviser en et bredt følelsesmessig register. Når han ikke spiller intrikate, lyriske eller energiske soloer, blander han naturlig inn i det myke lydteppet som resten av bandet driver elegant avgårde. 

De sterke melodilinjene og akkordrekkene danner basisen som musikerne improviserer over, og i et godt utviklet samspill med bandmedlemmene Ivan Blomqvist, Arne Martin Nybo, Kristian B. Jacobsen og Henrik Lødøen, presenterer Lukas Zabulionis et mystisk og magisk låtlandskap under et stilsikkert og dempet utrykk.

cc 200