Tweet This
Back to All Events

Langt/ Borte - Nøtterøy Kulturhus

Dette er en familieforestilling basert på folkeeventyret Prinsesse Rosenrød og de sju villender. Oppsettingen av Bolshoi Dukketeater fra St. Petersburg bygger ikke bare på et eventyr, den ser også eventyrlig ut. Her er magiske scener der bord flyr gjennom lufta, der folk blir mange meter lange og i neste øyeblikk er under halvmeteren, og unge menn som omdannes til fugler. Skuespillerkunst, dans og figurteater beriker hverandre i en frydefull blanding. Dette er en trend innen nyere russisk dukketeater som har velutdannende unge spillere som behersker mange scenekunstformer, og de kan dermed bruke dukkespill som elementer i store visuelle forestillinger.

Langt/Borte er nesten ordløs, dermed blir det ingen språkbarriere mellom de russiske utøverne og det norske publikummet.

Forestillingen har turnert verden rundt i to år og Nøtterøy Kulturhus er teatrets eneste spillested i Norge. Bolshoi Dukketeater ble grunnlagt i 1931 og er den største figurteaterinstitusjonen i St.