Tweet This
Back to All Events

Amund Maarud - solo - Kurbadhagen - Thaulows scene & bar, Sandefjord

Amund Maarud
Han har på egen hånd kreert sjangeren norsk nu-blues.
Han er også kjent som soloartist og som frontfigur i rockebandet The Grand og duoen Morudes med broren Henrik.
Amund Maarud er kjent for mange som en av Norges beste bluesgitarister. Han har turnert innland og utland med ulike band, til stor begeistring fra såvel publikum som pressen. Konsertene blir uten unntak beskrevet som forrykende live-show som kombinerer ulike elementer fra blues til psykedelisk rock.

Sammen med Henrik Maarud på slagverk startet han som seksåring MaarudKara. Bandet kom på andreplass i Talentiaden på NRK i 1997 og ga året etter ut albumet First Blues på Tylden & Co.. I 2000 startet han solokarriere backet opp av bandet Amund Maarud Band, fortsatt med broren Henrik som trommeslager og med blues på repertoaret. Bandet ga ut to album (Ripped, Stripped & Southern Fried (2003) og Commotion (2004)), og ble nominert til Spellemannprisen 2003 i klassen blues/country for debutalbumet Ripped, Stripped & Southern Fried. I 2006 startet han bandet The Grand. 
Sammen med broren Henrik startet han i 2010 duoen Morudes og startet rundt årsskiftet 2010/2011 et nytt soloprosjekt under eget navn. Soloprosjektet har et musikalsk uttrykk som ligger nærmere tradisjonell gitarblues. For soloalbumet Electric fikk han Spellemannprisen 2011 i klassen blues.

Albumet Dirt kom oktober 2012 og høstet flere meget gode kritikker og ble nominert til Spellemannprisen 2012 i klassen blues. I 2015 ga han ut det albumet Volt. For albumet fikk han Edvard-prisen i klassen populærmusikk[1] og ble nominert til Spellemannprisen 2015 i klassen rock. Han mottok Notoddens Blues pris i 2016.

CC: kr 300,- + omk på Ticketmaster evt. usolgte bill i døra.