Tweet This
Back to All Events

Valen-Koret sin jul med Nøtteknekkersuiten

Valen-koret synger julen inn – for siste gang
Denne julen blir det siste mulighet til å høre Valen-koret. Med julekonsertene i lørdag 9. desember i Stokke kirke og tirsdag 19. desember Tønsberg domkirke sier koret takk for seg etter 53 års innsats for norsk musikkliv. 

Julekonsertene skal gi publikum den gode julestemningen, og det blir et godt utvalg av kjente og kjære julesanger og noe som ikke er så godt kjent. Koret har med seg solistene Pia Vang og Åge Kjær. Gunda Brinkmann er akkompagnatør og Guy Poupart er dirigent.

Beslutningen om å nedlegge koret skyldes at rekrutteringen ikke går så lett som før. I en travel tid er tilbudene mange. Det gjør at det er vanskelig å prioritere en aktivitet som krever fast oppmøte til øvelse hver mandag nesten hele året og konserter om kvelder og i helgene. I tillegg ønsket dirigent Guy Poupart å prioritere andre oppgaver fra årsskiftet. 

Valen-koret ble stiftet av Sverre Valen i 1964. Han ledet koret til en fremtredende plass i norsk musikkliv og gikk av som dirigent i 1995. Siden høsten 2015 har Guy Poupart vært dirigent og kunstnerisk leder.

Koret har flere ganger deltatt ved Vestfoldfestspillene, ved Olavsfestdagene i Trondheim og Kirkefestspillene i Kristiansand. Hver jul har Valen-koret holdt godt besøkte konserter i Vestfold-kirker. 

Valen-koret har gjennom årene gjennomført en rekke utenlandsreiser, ikke minst til Roma hvor koret sang for paven på Petersplassen. Koret sang også i Universitetets aula da Dalai Lama fikk sin Fredspris, og det har vunnet en Spellemannspris.

Bill. kr. 200,- salg v/dør eller forhåndsbestilling 928 44 317

Kontaktperson
Styreleder Ann-Kristin Sørhaug, telefon 938 99 856
Presseansvarlig Kari Huseby, telefon 480 69 878