Tilbake til alle arrangementer

Julekonsert med Sølvguttene

14. desember klokken 17:30 til 20:30 - Artilleriverkstedet - Kommandørkaptein Klincks vei 1, Karljohansvern (hvit/grå bygning bak ubåten) 3183 Horten

 

Velkommen til en tradisjonsrik julekonsert med Sølvguttene. Her vil du få oppleve våre alles kjente og kjære julesanger i tillegg til annen flott korsang fra et bredt sammensatt repertoar. Vi kan nærmest garantere julestemning!

Sølvguttene ble stiftet av Torstein Grythe i 1940. Koret er en institusjon i norsk sang og musikkliv. Sølvguttene har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale utmerkelser, og koret har vunnet den britiske korkonkurranse ”Let the Peoples Sing». Koret har en omfattende og variert nasjonal og internasjonal konsertportefølje og korets klang og korkultur er unik.

Sølvguttene er for veldig mange blitt en viktig del av norsk juletradisjon med sine tradisjonelle julekonserter.
Koret har sunget sammen med kjente, internasjonale artister som Kiri Te Kanawa, Barbara Hendrix, Jan Garbarek og Andrea Bocelli. Koret har selv fostret nasjonale og internasjonale kunstnere som blant andre operasanger Terje Stensvold og cellisten Truls Mørk. Sølvguttene har hatt et nært samarbeide med Den Norske Opera, Oslo Filharmonien, Nationaltheatret og Rikskonsertene i Norge.

De siste årene har koret vært på turneer i Italia (2004), Litauen, Latvia og Estland (2005), Tyskland (2006, 2007), Hellas (2009), Sør-Afrika (2012), Tyrkia (2013), Roma (2015), USA (2015) og Sveits (2017).

Hvert år har koret også turnerer i Norge og de siste årene har korets avholdt julekonserter i Nord-Norge med konserter i Bodø, Kabelvåg, Tromsø og Hammerfest, samt i Bergen og Ålesund. I tillegg besøkes Göteborg hvert år i adventstiden.
--------

Dørene åpner: 17:30
Konsertstart: 19:00
Billettpris: 450,- ink. avgift