Tweet This
Back to All Events

Hannes Julestjerner - Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK)

Hanne Krogh slår virkelig på stortromma når hun kommer til Sandefjord kunst- og kulturkirke med gjestesolister i ypperste verdensklasse.

Amerikanske Táta Vega er anerkjent som en av de største amerikanske soul- og gospelsangere av vår tid og har sunget med blant andre Michael Jackson, Andrae Crouch, Stevie Wonder og de siste fem årene med Elton John. Hun ble håndplukket av Steven Spielberg til å synge hovedsangen i filmen «The Color Purple», som førte til Oscar-nominasjon og soloopptreden på Oscar-gallaen, og hun var en av stjernene i dokumentaren «20 Feet From Stardom», som i 2013 vant både Oscar og Grammy.

Formidable, morsomme og allsidige Thomas Ruud von Bülow er blant tidenes beste norske tenorer med fortid i Staatsoper Stuttgart, og har hatt solokonserter med blant andre verdensstjernen Kiri Te Kanawa, og ikke minst Vestfolds egen stjernesolist, tenoren Marius Roth Christensen. Kombinert med Hanne Kroghs unike, kloke og humoristiske formidling av julens budskap og trøkket til Sandefjords Sangforening, blir dette en konsertopplevelse for minnebøkene.

Musikere: Kapellmester Stein Austrud, fiolin og perkusjon Tarjei Nysted, trompeter Stig Espen Hundsnes.

Hanne Krogh har alltid med seg et lokalt kor på sine julekonserter, og denne gang er det altså Sandefjords Sangforening vi får gleden av å høre. Sandefjords Sangforening er byens eldste forening, etablert 8. september 1853, og er altså 165 år neste år! Koret teller ca 60 mann. Korets repertoar spenner fra de tradisjonsrike, kraftfulle mannssangene til kirkemusikk, fra viser til arrangerte popsanger, i all hovedsak firestemt (1. og 2. tenor, 1. og 2. bass). Koret øver hver onsdag på Kurbadet i Sandefjord. Dirigent er Harald Stickler, repititør Jon Sverre Riis og formann Thore Cato Stentun.

Earlier Event: December 1
IvoJul på Scandic Park