Tweet This
Back to All Events

Egil Olsen - Bølgen Kulturhus

Egil Olsen er en singer / songwriter utenom det vanlige. Med sine små, men store sanger, balanserer han sårheten, varmen og melankolien i musikken, med sin uforutsigbare lune humor og komiske timing på scenen. Han har turnert i både inn- og utland, og spillt på alt fra bittesmå kafeer, til Rockefeller i Oslo – fra de minste hagefestene, til hovedscenen på Øyafestivalen.

I 2015 slapp han albumet «ooo what happened» til strålende omtale. «Hinsides vakre låter» skrev Dagbladet og ga den terningkast fem, mens musikkekspert Audun Vinger i Dagens Næringsliv omtalte Egil Olsen som «en av landets aller beste låtskrivere».

Han illustrerer sine egne platecover, har hatt kunstutstillinger og hadde nylig egen daglig tegneseriestripe i Dagbladet om sitt liv som “relativt ukjent superstjerne”. Han lager også sine egne musikkvideoer og har jobbet med filmmusikk både her hjemme og i Japan. Han har også nylig bidratt med musikk til det nye store norskproduserte dataspillet «Drømmefall», der han i tillegg dukker opp i selve spillet, som en animert syngende dataspillkarakter. Egil Olsen har til og med fått sin egen hyllestplate der norske artister som Thom Hell, Side Brok, Robert Post og Sondre Lerche tolker sangene hans.

I år slipper han sitt nye album «You and me against the world», en oppløftende og livlig kontrast til forrige album. Med glimt i øyet og et mer rocka uttrykk, leverer han et album med lidenskapelige poplåter om uovervinnelig kjærlighet i en gal, gal verden. 2017 markerer også 10-årsjubileumet til debutalbumet «I am a singer / songwriter»

“Den finurlige Egil Olsen er noe av det fineste og mest underfundige vi har.”
– VG

"En av landets aller beste låtskrivere."
– Audun Vinger i Dagens Næringsliv

Lær mer om Egil Olsen, hør musikk, se videoer og fotografi påwww.egilolsen.com