Tweet This
Back to All Events

«Å stå i en manns skygge, heller enn i skyggen av en vegg» - Tønsberg og Nøtterøy bibliotek

HORISONT
Det skjer mye utenfor landets grenser som påvirker og interesserer oss. I denne serien vil du møte personer med kunnskap om nettopp dette. Fra smått til stort, fra historisk til brennaktuelt.


«Å stå i en manns skygge, heller enn i skyggen av en vegg» - ظل راجل و لا ظل حيطة 

Dette er et ordtak nærmest alle kvinner i Midtøsten vokser opp med. I skyggen av en far, en bror eller en ektefelle er for svært mange arabiske kvinner det viktigste elementet for sosial aksept, selv i dag i land som er svært velutviklet. Samtidig foregår det et stille opprør rundt kvinners rettigheter og identitet, i kjølvannet av den arabiske våren. Hvordan forholder arabiske kvinner seg til begrepene skam og ære, og hvordan gjenspeiler dette seg i den arabiske samtidslitteraturen? Nasjonalbibliotekets rådgiver Nisrin M. Barkouki tar et dypdykk i en kontrastfylt og tilslørt verden, som er mer kompleks enn man skulle tro.